tisdag 23 juni 2009

Wabi sabi


Läste en artikel på Sköna hem om wabi sabi. Först och främst fastnade jag för de underbara bilderna men även texten fångade mitt intresse. Wabi sabi är en livsstil som uppmuntrar till långsamhet, varsamhet och omsorg om varandra och om de ting som vi har runt om oss.
I ett hem med wabi sabi kan det till exempel handla om gamla möbler som har en historia och som fått runda former med åren eller att använda en diskborste i trä istället för plast bara för att trä har en skönare känsla.
Det handlar alltså om att ta in naturen och omge sig med föremål som har en känsla och som verkligen betyder något för en själv.

Det här är något som jag själv skulle vilja eftersträva i mitt hem, till viss del. Jag skulle gärna byta ut mitt nuvarande köksbord mot ett gammalt rustikt träbord som har en härlig patina, men skulle däremot kanske välja lite modernare stolar till. Något annat som jag försöker få in mer i mitt hem är lite lyxigare vardagsdetaljer. Att till exempel ha en fin brödpensel i trä som man använder i stort sätt varje dag, kan faktiskt få mig att njuta lite extra i vardagen!

www.skonahem.se

2 kommentarer:

  1. Verkligen både tänkvärt och eftersträvansvärt! Intressant. :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för titten vännen! Jag önskar dig en bra o solig dag! Många Kramar Therese

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails