torsdag 11 februari 2010

En evighetsmaskin

Här har vi dagens nyhet i webbutiken. En vit emaljtunna med lock. Snygg att ha framme och passar i badrum, kök, barnrum...


Jag tror jag har fastnat i en evighetsmaskin. Saker och ting tycks aldrig ta slut.
- Vintern - idag slog det till igen med kyla. Snön har inte en tendens att börja smälta och jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan all snö fösvinner. Så länge snön finns kvar så fortsätter mitt tjat om våren, det kan inte hjälpas.
- Sjukdomar - förkylningar och hosta som aldrig vill ge med sig. Så fort man känner sig bättre drar nästa sjukdom igång.
- Hopp & förtvivlan - varje dag kastas jag mellan hopp & förtvivlan vad gäller webbutiken. Jag vet att denna tid är den sämsta försäljningsmässigt, men har ändå stora förhoppningar och förväntningar. Ena dagen rullar det på som bara den och man fylls av självförtroende, andra dagen blir det tyst. Tacka vettja julhandeln, där var det bara att köra på varje dag.
- Dotterns beslutsångest - Hon kommer med sin docka och lite dockkläder, jag klär på dockan och dottern blir glad. I nästa sekund blir hon helt förtvivlad och ska ha av alla kläder igen. Jag tar av dem och dottern blir glad. Sedan ska kläderna på igen... hur länge jag än håller på så blir hon aldrig nöjd.

Någon som har tips om hur man tar sig ur denna evighetsmaskin?

12 kommentarer:

 1. Tack för en trevlig promenad hem från förskolan! :)
  Vill också ha slut på evighetsmaskineriet även om det är rätt fint när solen lyser.
  De nya lamporna var ju superfina!

  SvaraRadera
 2. Ja ibland känns allt bara så tröstlöst, jag håller med...men jag fösöker tänka att snart är det vår och då blir allt frid o fröjd...eller?;-)

  Åhh vilken fin tunna! Me like a lot!

  Ta hand om dig nu!

  Kramenkram Sofia♥

  SvaraRadera
 3. Jobbigt. Det är svårt att fatta beslut!

  SvaraRadera
 4. Hej
  Kul att jag tittade in här hos dig. Vilken fin blogg och för att inte tala om webbutiken. Mycket snygg design. Jag håller själv på att få igång en webbutik, så det var mycket trevligt att hämta inspiration här

  Mvh Sarah

  SvaraRadera
 5. Det är såna tider nu tyvärr blir ändring när solen och våren tittar fram igen. Superfin tunna

  SvaraRadera
 6. Hallå vännen...Headern är jättesnygg. Sen säger jag som Sofia att ibland är allt tröstlöst. Man undrar hur man skall ta sig ur allt.Jag har också en sådan tid just nu. Jag håller på dig....
  Kramkram Anne

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilken fin blogg du har....känner igen det där med att kastas mellan hopp och förtvivlan, har ju också en webbutik som inte varit igång sålänge. Men,så himla roligt :-)
  Kul att du vill vara med på SIB, jag lägger in bloggen som medlem nu. Välkommen i gänget :-)
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 8. Ja det är onekligen en jobbig tid nu. Trösten är väl att veckorna rusar på och att våren snart är här. Då löser sig nog problemet med både kylan och sjukdomar ska du se. Kram

  SvaraRadera
 9. Hihi! Evighetsmaskin var namnet! Känns verkligen så nu med all snö! Jag har planerat och laddat inför våren i flera veckor nu men ändå snöar det! Måste vara något fel! ;)

  Kram Emma!

  SvaraRadera
 10. Vad gäller egentligen för "oskrivna regler" när man bloggar! Självklart så måste man visa respekt och uppföra sig ordentligt när man skriver i någons kommentarsfält som jag gör nu!
  Men och det är ett stort men, får man göra som jag gör nu? Att skriva en rad och bara ställa två enkla frågor? Hur mycket Disco är du? Och minns någon Falco? Ja, jag vet inte om man skulle kunna betrakta det som oetiskt eller kanske det verkar konstig? Ja, det var många frågor på en gång, har jag själv några svar? Ja, kanske några! Just nu är det sådan stiltje på min blogg så jag undrar om alla tittar på TV istället för att använda detta underbara medie! Ja, vem är jag då som skriver dessa rader, är faktiskt inte riktigt säker men jag går under tilltalsnamnet Peter Olofsson och har en blogg som heter Oumberliga Bloggen, eller rättare sagt Oumberligating fast just nu ikväll klockan 23 när dessa rader skrivs så är det Nostalgi 80-tals Disco hos mig!
  Verkar det konstigt eller oroande? Det får du avgöra själv! Oumberlige Peter var inne här och läste lite och tittade sig omkring och gillade det han "såg"! Kanske har den här människan något att tillföra min blogg eller jag något att tillföra denna blogg, hmmm....det vet man som sagt inte förrän man provat!
  Snart nytt dygn så jag passar på att önska en trevlig helg!
  Mvh ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 11. Oj så fint du gjort här, trodde först jag kommit fel *ler*
  Ang evighetsmaskineriet har jag inget råd att komma med tyvärr...
  Men ang vändningen var det itne på långa vägar så obehagligt som jag föreställt mig och som folk sagt till mig. Vi hade ett jätte uktigt team som gjorde det både snabbt å smärtfritt :-) Så nu hoppas vi att Ffröet ligger kvar i rätt läge tills dagen D. Önskar dig en fin helg, massor med kramar!

  SvaraRadera
 12. Heej!! Va FIIINT Jenny! :)
  Härligt! Trodde me jag kommit fel först...
  Jaså...du gillade mina snyggvebilder? Hahaha!
  Ja, va gör man inte för att roa sig lite mellan alla produkter och priser...du vet ju.
  Men nu så är den nya sidan äntligen ute och det känns underbart. Den gamla är raderad!! :)

  Vårt hus är ett reveterat funkishus som var två lägenheter när vi köpte det. Vi började med att hyra ut övervåningen tills Annie blev till. Då slängde vi ut hyresgästerna och fixade ett stort kaklat badrum. :P Vi har byggt altanen. ÄLSKAR DEN!! Stor och härlig både med inglasad del och öppen.
  Vi målade om huset ganska omgående för det hade då illblå fönster och vit fasad. Nu är fasaden ljust beige och fönstren är vita...och knutarna med. Färgvalet är vi fortfarande mycket nöjda med. Sen har det ju blivit en del tapetsering och väggar som har satts upp. Lilla toan är fixad och så förresten slipade vi upp det gamla trägolvet som vi hittade under många lager mattor redan när vi flyttade in.
  OJ! Mycket då ju. ;D
  Fast jag har säkert glömt en del med...
  Nu ska jag gå en tusende gång och glo på trappan - klia mig i huvet - och fortsätta grubbla på hur vi ska göra med den.

  Ha en underbar helg och hoppas på att evighetsmaskinerna går och gömmer sig!
  KRAM kompis

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails