onsdag 10 mars 2010

Blomstrande idéer


Det var ett tag sedan jag fick in böcker till webbutiken, men nu är det dags. I boken "Blomstrande idéer" får man steg för steg lära sig binda buketter, göra kransar och diverse arrangemang. Boken är indelad i vår, sommar, höst och vinter och tipsar om hur man tar till vara på det vackraste i varje årstid. En riktigt inspirerande bok med underbara bilder.
Kvinnan bakom boken heter Minna Mercke Schmidt som även finns på den underbara bloggen Blomsterverkstad.

Nu är jag laddad till att göra ytterligare ett försök till egna blomsterarrangemang. Jag har gått en kvällskurs i blomsterbinderi men jag fortsatte tyvärr aldrig här hemma. Det är bra att vi har sommaren framför oss då den bjuder på mycket gratis blommor att träna på.

5 kommentarer:

 1. Intressant! Hade praktik i en blomsterbutik när jag var i 15-årsåldern och fick lära mig att göra blomsterarrangemang med färska och torkade blommor. Riktigt kul var det. Har säkert glömt det mesta idag men skulle gärna lära mig igen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag älskar Minnas foton och blogg så denna bok åker genast upp på min önskelista :-) Har en dröm om att få jobba i blomsterbutik någon gång... *ler* Kram kram!

  SvaraRadera
 3. Jag saknar att bilda buketter och göra arrangemang jättemycket, jobbade i en blomsteraffär för länge sen! :)
  Jag hade möjligheten att lära mig från grunden nu med utbildningen, men eftersom det finns få floristjobb valde jag att gå inriktningen anläggning istället. Men man vet ju inte vart man hamnar i framtiden!

  Underbara bilder i boken! Tänk så mycket man kan göra :)

  (Och nej, inga hyllor uppsatta... Vattenpasset låg på jobbet. Men bullarna slank visst ner ändå!)

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt att få binda buketter o göra kransar, jag kan sakna det från tiden jag hade eget och när jag var anställd i en blomsterbutik! Du får binda mycket buketter i sommar då det förhoppningsvis finns mycker blommor. Ha en bra dag vännen! Kramis Therese

  SvaraRadera
 5. Så skönt att ni fått lugnande besked från BVC, de små kan verkligen skrämma en... fy tusan för alla sjukdommar man ska klara av innan de är myndiga å utflugna! Hoppas ni får en fin dag, kramar från ett snöigt Dorotea!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails