måndag 15 mars 2010

Vårtecken - vecka 3


Två utav familjens fyra medlemmar har roat sig i en utav våra äppelträd i helgen. Maja som mer än gärna sitter och gungar och så sambon som börjat att beskära. Det här är ett vårtecken för oss, årets första trädgårdsarbete. Jag tror minsann att sambon njuter av att äntligen då ta fram sekatören och få jobba lite i trädgården.

 

Den här gången tar vi bara vattenskott eftersom vi beskurit det ganska kraftigt några år. Nu håller vi tummarna att våra äppelträd inte tar någon skada utav sommarens dräneringsarbete.


Snön täcker fortfarande vår gräsmattan, men nu är det inte så långt kvar tills gräsmattan tittar fram tror jag. Vårblommorna får med andra ord vänta någon vecka till.8 kommentarer:

 1. Vilket härligt lummigt äppelträd!!!
  Och visst är det Linnea som står bakom receptböckerna :-) Här är som sagt sjukstuga ännu, så dax at koppla ner anslutningen å suga snor igen ;-P Kram!

  SvaraRadera
 2. Härligt att få börja med trädgårdssysslorna, känns som att det är länge sen nu :)
  Nu när vägarna är mer eller mindre fria från snö är det väl gräsmattorna som står på tur. Längtar efter att få se lite gräs :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt när man kan börja dra igång med trädgårdsarbetet så smått. Ert äppelträd är ju verkligen maffigt. Skönt också när man kan börja göra saker ute - utan att behöva stå och hacka tänder. :-)

  Louisiana är verkligen värt ett besök. Omfattande konstsamling - fina utställningar och otroligt fint beläget. De har en fin avdelning för barnen också där de får rita, bygga med lego etc och vara små konstnärer själv. Smått nervöst är det dock att titta på konst med en 1- och 3-åring i släptåg. :-)

  Hoppas helgen varit bra!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga vårbilder du bjuder på, vad kul att se din familj! Önskar dig en bra start på den nya veckan! Vårkramar Therese

  SvaraRadera
 5. Riktig vårbild, människor uppflugna i fruktträd! Bättre kan det knappast bli!
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Ja det där är allt ett vårtecken vännen/ Kram Anne

  SvaraRadera
 7. Sv. åH vad roligt att du tycker det - Tack!

  Härliga bilder. Jag tänker på Pippis jul, när hon har hängt upp en massa julklappar i trädet. Fast det är inte så mycket vår över det iof.. men trevligt båda två!

  SvaraRadera
 8. Härligt! Ska bli kul att se hur fint trädet blommar sedan i vår och de härliga äpplena när de kommer.

  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails