måndag 12 april 2010

Vårtecken - vecka 7


Äntligen börjar det bli lite färg i trädgården. Vårblommorna poppar upp en efter en, humlorna har kommit fram och jag har till och med sett två fjärilar. Utemöblerna är på plats och vinterkläderna hängs undan.
Det börjar bli riktigt mysigt i trädgården, eller, mysigt är väl lite att ta i med tanke på att halva trädgården är en stor jordhög efter helgens grävarbete. Men jag njuter av den del som står orörd och jag njuter verkligen av att våren, solen och lite värme äntligen är här!!!

Rabarberna växer så det knakar och jag längtar så tills det blir dags för säsongens första bärpaj. Sonen är så rädd om våra rabarber sedan vi sa att man kan göra saft av dem. Nu är det bara lilltjejen som ska lära sig att det inte är ok att trava rakt ut över rabatterna. Det får bli sommarens projekt tror jag.

Titta in på Humlebacken för att se vårtecken i övriga delar av landet!

6 kommentarer:

 1. Åh så härligt, här ligger snön kvar... kanske lika bra det då hela tomten är uppgrävd där under... Alla blommor och buskar är väck och även rababern är ett minne blott... *suckar*
  Soliga kramar till dig!

  SvaraRadera
 2. Ja vad underbart det är att våren är här för att stanna, vad det verkar som ialla fall:-))
  Härliga bilder!

  Ha en fin kväll!

  Kraam Sofia

  SvaraRadera
 3. Vi har också "inte trampa i rabatten"-träning här hemma. Det går sådär. :-)

  Härliga bilder. Både på rabarber och blommor.

  SvaraRadera
 4. Rabarber - jag blir så sugen på rabarberpaj. Men det skall vara den första rabarberpajen av dem alla! Den är så vansinnigt god!
  Måste störta iväg och köpamig en rabarber! Vackert foto du har tagit på din!
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Hej vännen! Visst är det härligt när man upptäcker lite vårblommor i trädgårn, det behöver man efter den här vintern. Och vad rabarberna hade kommit upp mycket hos dig redan....Ha en bra dag! Vårkramar Therese

  SvaraRadera
 6. Det är inte bara "att inte trampa i rabatten" som ska läras ut sedan plockar vi rabarber och vad gör då barnen, hmm.... Får väl plocka när lillsonen sover middag ;)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails