fredag 11 mars 2011

Ego dag


Livet som egen företagare är underbart. Jag får göra det jag brinner för och jag får bestämma helt själv hur och vad jag ska göra. Samtidigt är det inte helt lätt att stå på egna ben. Det krävs enormt mycket tid och arbete för att hinna med alla arbetsuppgifter och kunna få det hela att gå runt. Att jobba hemifrån har också sina för- och nackdelar. Det är lätt hänt att allt flyter ihop: jobbet och privatlivet, dagtid och nattid, vardag och helg...

Jag ska ta tag i detta nu. För förutom allt detta är det så mycket annat som händer, bakom kulisserna. Tiden är detsamma som den alltid varit, alla har vi ju 24 timmar på ett dygn, men just nu känns tiden lite snett fördelad. Jag har planerat in nya rutiner för att jobba hemifrån samt att jag en gång i månaden ska jag ha en hel dag med enbart fokus på mig själv, en ego dag helt enkelt.
Har ju faktiskt tänkt på detta sedan vi fick småbarn. Alla vet vi ju att egentid är en bristvara som förälder men ack så viktig. Både jag och min sambo är dåliga på att unna oss detta utan jobbar istället på mer och mer.
Men nu är det som sagt var dags för förändring! Man ska ta tillvara på sig själv och sin nära & kära, det är ju faktiskt det viktigaste av allt. 

6 kommentarer:

 1. Så otroligt viktigt, det är det du skriver! Man måste ta hand om sig själv för att orka ta hand om andra!
  Jag tror att det nästan måste vara ännu viktigare för de som har eget företag och framför allt jobbar hemmifrån. Förstår verkligen att allt flyter ihop...

  Hoppas du får en underbar ego-dag!!!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Hejsan.

  Håller med dig, egen företagare är härligt att vara....men...det blir väldigt lätt för mycket jobb och ingen ledighet!!!
  Dagarna flyter ihop och till slut är det ingen helg.

  Önskar dig en skön helg ihop med dina kära,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 3. Ibland är det skönt med förändringarnasvind. En egodag låter nyttigt, den viktigaste relation vi har är ju egentligen den vi har till oss själva.

  Jag har läst två av hennes böcker för ett tag sen, vet inte hur många hon har skrivit? Kan du rekommendera någon?

  Önskar dig en riktigt skön helg!
  Kram på dig

  SvaraRadera
 4. Så klokt med regelbundna egodagar. Jag är urdålig på detta, kan bli bättre, ska bli bättre :-)  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Så klokt vännen... mycket!
  Du fick mig att gå morgonpromenad tre dagar i rad denna vecka... vi får sköta om oss så vi håller för ett gott liv och för våra nära och kära... jag tänker på dig!

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Det låter himla klokt. Visst ska vi sköta om oss själva annars gör vi ju ett dåligt jobb som maka, förälder och i vårt arbete. Men tyvärr... som du skriver är jag också väldigt dålig på att ta hand om mig själv.

  Hoppas det blir bättre!
  Stor kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails