lördag 9 april 2011

2 år!!!

9 april och min blogg har blivit 2 år, hjälp vad tiden går. Jag är själv väldigt dålig på att titta tillbaka i min blogg men tänkte idag göra en lite årskrönika från året som gått.
Vi är många i familjen som fyller år i april och helgerna ägnas åt födelsedagskalas och andra festligheter.
Trädgårdssäsongen börjar nu äntligen och vi är ivriga över att vara ute och få lite jord under naglarna.

I april vaknar även köplusten hos kunderna till liv efter en lång och mörk vinter. Jag var på Linums showroom för att se höstens och julens nyheter.Många blogginlägg handlar om trädgården och vårens framfart. Jag njuter av syrenen och äppelblom medan sambon beundrar sina vinrankor som växer så bra.
Mellan alla sjukdomar som förföljde oss denna vår jobbade vi på som bara den med webbutiken. Jag fotade tyger hela dagarna och trodde aldrig jag skulle orka gå igenom de tusentals bilderna jag hade knäppt. Övriga nyheter som jag fick in i webbutiken var fina trädgårdsskyltar från Marits Vita Skrin.
Vi var på informationskväll med Björk & Berries med mat, skratt och prat.
Sonen fyller 4 år och flaggan hos grannarna hissas traditionsenligt på morgonen av födelsedagsbarnet själv.
Trädgårdsarbetet fortsätter och vår sida ut mot gatan börjar ta form, skönt att få bort all lera!
I slutet av månaden börjar vår semester, visserligen inte helt ledig från webbutiken men familjen är ledig och vi har sköna, lugna dagar i det härliga sommarvädret.


Arbetet med metervarorna fortsätter. Många kort ska redigeras och mycket text ska skrivas in i webbutiken... I slutet av månaden startar vi våran rea och vi passar även på att inventera innan vi får in höstens nyheter.


Semestermånaden bjuder på härligt väder och i slutet av månaden beger vi oss till vår sommarstuga utanför Norrtälje. Skönt att komma iväg några dagar och "bara vara".
Här hemma renoverar vi för fullt och sambon har nu gjort klart dräneringsjobbet samt byggt upp nya källarväggar.

Arbetet med webbutiken fortsätter trots semester men i ett lugnare tempo. Evighetsarbetet med tygerna fortsätter och jag får in en del nyheter såsom muffinsformar.
I slutet av månaden firar vi 1 år i webbutiken!Arbetet med vår utbyggnad fortsätter. Väggar och tak reglas upp och golvet finns nu även på plats. Härligt när det går framåt! Mot slutet av månaden började jobb och dagis igen och vi kände oss nöjda med vår långa semester och det är alltid skönt att återgå till vardagen och rutiner.


Under semestern har vi alla hjälpts åt med webbutiken. Sonen håller mer än gärna kameran och hela familjen är engagerade när lastbilen kommer med varor.
Tyvärr är det en månad med en del problem i webbutiken. Kameran börjar strula vilket gör att jag inte kan lägga ut nyheter och webbutiken är väldigt ostabil under några dagar. Teknik är bara roligt när den fungerar!


Våran lilla Maja fyller 2 år och jag tror att sonen var lika glad över denna dag som födelsedagsbarnet själv.
Med september kom hösten och första frosten. Jag njuter utav denna årstid men besväras över alla förkylningar som sätter fart i och med att kylan kommer.
I september avslöjar jag också våra bröllopsplaner för första gången.
Vi köper en ny kamera och jag kan äntligen börja ta produktbilder igen. September är en månad med mycket jobb. Höstnyheterna rullar in och vi försöker förbereda oss så mycket som möjligt inför julhandeln.Hösten är här på riktigt och det var till och med så att vi hade vår första snö i oktober. Vi tar hand om de sista äpplena och sambon gör cider.
Det skrivs mycket om bröllopsplanering här på bloggen och planerandet är i full gång.


Jobb, jobb, jobb... det är alltid mycket att göra. Jag försöker få ut så många nyheter som jag bara kan och fortsätter med förberedelserna inför julhandeln.
Några dagar med sjuka barn hör ju november till. Dock hade vi väldigt mysiga dagar tillsammans och vi fick nästan lite jullovskänslor med tanke på det härliga vinterlandskapet utomhus. Vi förbereder så mycket vi kan inför julen med pepparkaksbak och inköp av julklappar.


Julhandeln har börjat och mina arbetsrutiner rubbas. Det blir sena kvällar för att få tiden att räcka till. Leveranser kommer i massor och det blir mycket spring i trapporna. Härligt med julhandel!!!


December försvann i ett nafs. Kanske inte för barnen, som otåligt väntade till julafton och Tomten. Luciafirande på dagis och en andra omgång av pepparkaksbakning avklarades. Det planerade pepparkakshuset blev aldrig av då väggarna och taket åts upp innan det hann monteras ihop.Julhandeln blev fantastiskt bra och vi jobbade och packade ordrar både dag som natt. Mellandagarna fortsatte i samma fart och vi avslutade sedan året med en inventering. December blev en jobbig men otroligt rolig månad i webbutiken.Så fort julen är förbi får både jag och min sambo en sådan enorm vårlängtan. De första fröerna petades ner i jorden och en del växter planterades om, härligt att dra fram jordpåsen igen och bli lite skitig under naglarna.


Januari månad fortsätter med väldigt bra försäljning, lite oväntat men väldigt roligt! Vi får in ett nytt varumärke: Lisbeth Dahl vilken tas emot med öppen famn från våra kunder.
Mot slutet av månaden bär det av till Stockholm för Formex-mässan. Efter två dagars inspiration är vi både trötta och mycket nöjda.
I februari väcks vår renoveringslust till liv igen och vi tar oss an lite små projekt här hemma. Jag börjar planera en liten förändring av vårt sovrum som ska gå i blått och grått. Annars är det en ganska orkeslös månad då jag ligger i feber i flera omgångar.Försäljningen lugnar ner sig betydligt efter några hektiska månader. Däremot kommer det massor med leveranser och vårnyheterna ramlar in en efter en. Vi får in ytterligare ett nytt varumärke: Madam Stoltz.Mars blev en enormt tung månad eftersom min älskade syster gick bort. All kraft och alla tankar har gått till henne och sorgen var total. Hon kommer ALLTID att finnas i mitt hjärta.


För att klara av hela situationen borrar jag ner mig i jobb, och jobb finns det alltid. Vi tar in påskartiklar samt en massa andra vårnyheter. Bakom kulisserna jobbar vi för fullt med vår nylansering som vi hoppas kunna bli färdiga med i april. På Facebook har vi en tävling för våra fans för att fira att vi överstigit 1000 fans.
Ja, det var det senaste året i ord och bilder. Ett år som jag aldrig kommer att glömma och som verkligen har varit en berg och dalbana känslomässigt.
Tack för att ni tittar in här och jag hoppas att ni vill fortsätta att följa min blogg ytterligare ett år!

11 kommentarer:

 1. Grattis på två-årsdagen! Det var kul att läsa om det gångna året.
  Och självklart kommer jag att fortsätta titta in hos dig!

  Ha det bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny!

  Vilken fin årskrönika!

  Tänk vad mycket som kan hända på ett år...tungt och roligt...

  Hoppas du får en stor sol över dig idag!

  Många kramar Mariette

  SvaraRadera
 3. vilken mysig årskrönika du har gjort, vad duktig du är! ja times flies - var tar åren vägen?;-) hoppas allt är bra med dig annars vännen!

  kraam s

  SvaraRadera
 4. Grattis grattis!!!
  Va tiden rusar iväg!
  Härligt inlägg och tack för många trevliga blogg/mail/fb-stunder Jenny! :) Ser fram emot ännu fler! ;)

  KRAM KRAM KRAM

  SvaraRadera
 5. Tack för att vi fått följa dig i glädje å sorg och i stort och smått <3 Kram

  SvaraRadera
 6. Har inte varit med hela året men ett tag nu i alla fall. Gillar att kika in här och tycker att du har en fin o härlig blogg. Säger som ovan, tack för att vi får dela smått o stort, glädje o sorg.
  Goaste kramen till dig Jenny! /Cecilia

  SvaraRadera
 7. Tänk va fort ett år kan gå... men du har ju verkligen hunnit med en himmla massa. Det ska man kanske göra när man känner at inget händer och inget är planerat... det är ju då man ska ta till bloggen :) Tack!
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 8. Tack för en härlig årskrönika. Sköt om dig i massor. Kram

  SvaraRadera
 9. Grattis på 2-års dagen! Jag är så glad att jag hittat din blogg, himla fin årskrönika du gjort. Fick jag chansen att läsa ikapp lite som jag missat under tiden jag inte visste om din blogg. :)

  Kram från Lotta

  SvaraRadera
 10. Grattis Jenny! :) Vilken underbar årskrönika och vilket fantastiskt år det har varit. :) Jag är så glad att vi fann varandra där ute i bloggrymden den där gången och jag klarar mig inte utan min Hemlängtan-dos så jag följer mer än gärna med dig in det kommande bloggåret. :) Tack för att du finns och förgyllermin vardag med vackra bilder, kloka och tänkvärda ord och alltid lika rara kommentarer. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Idylliska bilder!! Du är verkligen en grymt bra fotograf!! Man blir inspirerad och självklart svenskt avundsjuk ;-)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails