lördag 21 maj 2011

Ny fasad


Gårdagen blev inte så dum trots allt. Våren gjorde sig starkt påmind, lilltjejen piggnade på sig under dagen och trädgården har lite mindre ogräs.

Idag är det helg på riktigt och planen är att måla och snickra. Det här är en stor dag för mig. Eternitfasad ska äntligen börja bytas ut mot träfasad och ni ska bara veta vad jag har väntat och längtat.
Nästa vecka kommer våra nya fönster vilket ju också känns helt underbart. Äntligen ska vi kunna öppna och stänga fönster som vanligt folk. Det går nämligen inte nu...
Detta innebär också att vi kommer få gamla fönster över. Ett växthus och en stor drivbänk finns i våra planer och vi får allt skärpa oss till max för att inte påbörja dessa nya projekt på en gång. Vi vill ju så gärna men vi har lovat varandra den här sommaren att slutföra fler projekt än vad vi påbörjar. Tuff utmaning!  

12 kommentarer:

 1. Jag tillhör den konstiga skaran, vi är inte många som tycker eternitfasad är snyggt och fint.
  men ert hus kommer säkert att bli jätte fin med träfasad.
  Ha en bra dag!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Det är bra när man är överens ;)
  Ha en fin helg Jenny!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 3. Hejsan.

  Många projekt på gång!
  Kul men jobbigt.

  Vilket lyft för huset med ny fasad, blir säkert jättebra.

  ha en fin helg,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Så roligt med en stor förändring!! Förstår att det kommer att bli skönt att kunna öppna fönstrena ordentligt!:)

  Päronbilden och övriga i det inlägget är så vansinnigt fina!!

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Förstår PRECIS din längtan då vi verkar vara i ungefär samma fas med fasadbytet, här är det korrigerat/rappat hus som ska få träfasad bara virket är torrt nog att måla, för vi tänkte måla det innan vi slår på det. Hoppas ni får en lika härlig dag i dag som i går <3 KRAM!

  SvaraRadera
 6. Låter som att det är stora förändringar på gång, spännande! Kan hålla med om att träfasad är betydligt finare än eternitplattor, men tänk, en gång i tiden tyckte vi precis tvärtom. Undra vad vi har på våra fasader i framtiden?

  Trevlig fortsättning på helgen.

  //Jeanette

  SvaraRadera
 7. Oj, vad jag känner igen det där! Försöker ständigt hejda mig när jag får nya idéer innan de gamla är slutförda... Men det låter som ni har mycket roligt framför er:-)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Så fin bild! Underbart!

  Visst är det härligt när man kan vara ute och fixa och få mycket gjort. Är förvånad att jag faktiskt tycker att det är kul att jobba i trädgården. Hade någon sagt det till mig som 14-åring hade jag tvivlat starkt på saken.

  Växthus och drivbänk låter som lovande planer. Ser fram emot att se det. Känner också igen det där med att man får hålla sig från att dra igång för mycket. Man måste ju ge sig tid att ta det lugnt också ibland. :-)

  SvaraRadera
 9. Att avsluta pågående projekt innan man påbörjar nya är mcyket klokt :-)

  Jag talar förstås av egen erfaenhet. Man lär av sina misstag.

  SvaraRadera
 10. Låter roligt att starta en sådan förändring - minns när mina föräldrar gjorde detsamma på 80-talet, de var så glada så! :-)

  SvaraRadera
 11. Hej du,

  Det var ett tag sedan jag var här, ska läsa ikapp mig lite.

  Oj, vad det verkar hända mycket spännande saker. :-)

  Kram kram ♥

  SvaraRadera
 12. Åh, vad roligt att läsa om era projekt och renoveingar Jenny! :) Eftersom jag bor i ett gammalt hus (dock inga eternitplattor på huset)känner jag igen det där med att det finns mycket man vill ändra på och en hel del som behöver renoveras. Och allra helst skulle man ju vilja få gjort allt på en gång. Men för det behövs ju både pengar och tid. Och ibland är det kanske tur att det får ta lite tid också så man hinner fundera lite extra på hur man vill ha det.

  Låter helt underbart med ett växthus och drivbänk och ni är kloka som tar en sak i taget. Jag förstår att ni längtar menpå deta viset har ni ju ett spännande projekt att se fram emot nästa vår/sommar. :)

  Ta had om dig vännen och ha en fin vecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails