lördag 4 juni 2011

Nya fönster på plats!


Som sagt, det är mycket som händer just nu. Är det inte bröllopsförberedelser eller webbutiken så är det renovering. Och med det här underbara sommarväder känns det verkligen som ett måste att passa på att stå ute och måla och snickra.
Nu har vi iallafall fått våra efterlängtade fönster och de två första är på plats. Ni ska bara veta hur lyckliga vi är. Tänk, nu kan vi både öppna och stänga fönstrena (till skillnad mot våra gamla som nästan faller sönder bara man tittar på dem).Vi valde fönster med spröjs och fönsterhake och det känns riktigt bra. Min sambo och min kära far bygger, jag målar och min mamma har barnen och står för maten - ett riktigt lyckat team om jag får säga det själv!


Här har vi gamla verandan som nu ska bli mitt arbetsrum. Och för er som följer min blogg så vet ni hur efterlängtad det här rummet är. Jag hoppas att vi hinner göra i ordning här inne i höst så att jag slipper sitta och jobba i husets skamvrå en hel vinter till.


Jag har aldrig visat bilder på vårt hus tidigare. De gamla bruna fönstrena samt den skitiga eternitfasaden har liksom gjort att huset inte fastnat på bild. Men här är det iallafall...
Vår tillbyggnad är först ut med att få ny fasad och senare i sommar fortsätter vi med fönster- och fasadbyte. Över vår utbyggnad har vi vår balkong och där ska vi givetvis har balkongräcke innan det blir komplett igen.


Det är mycket målande och spikande kvar men det känns så otroligt roligt att vara igång. Äntligen en rolig renovering som syns ( till skillnad mot förra årets dräneringsarbete).

8 kommentarer:

 1. VAckra fönster!!! Liknar mina men har vackrare form på spröjsen. Visst är det lite lycka att ha sådana fönsterhakar?!
  Ha en härlig söndag, mitt i byggdamm och bröllopsplaner -det är du värd :)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Vilket stort byggprojekt! Fönster är så fina. Jag vill också ha sådana fast de passar inte till vårt 40-talshus.
  Ha en bra dag
  Nelya

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt nu när man är på g å det händer saker?! Vi är dock bara i startgroparna, men ska ta före bilder av vårt gräsliga hus (ert är ett palats i jämförelse - lovar!!!). Kan vara kul sedan då man gjort om... Kram!

  SvaraRadera
 4. Wow!!! Va duktiga ni är!! Vilken skillnad det kommer att bli...ett helt annat hus! ;) SNYGGT!!!

  GLÖM INTE ATT ANDAS IBLAND!!!
  Inga dåliga projekt ni har igång samtidigt! ;)

  Ska bli såååå skoj att se bilder från bröllopet sen min vän! :)

  KRAMKRAMKRAMKRAM

  SvaraRadera
 5. Ser verkligen fint ut - grattis! :-)

  SvaraRadera
 6. Hej vännen!

  Åh, dina ord om din syster, saknaden, ilskan och kärleken går rakt in i hjärtat på mig. Kanske extra mycket eftersom jag förstår precis hur du känner det. Jag lever med samma känslor efter min lillebror samt min bästa vännina. Varje dag. De finns alltid med mig. Varje dag påminns jag. Både om allt det underbara, positiva och vackra och emellanåt också om allt det svåra, jobbiga och smärtsamma. Jag önskar att jag bara behövde minnas allt det vackra men det andra finns ju också där. Saknaden, tomheten och längtan finns alltid där men tack och lov är kärleken, glädjen och de vackra minnena de som lyser starkast. Och även om vi inte kan prata med varandra som vi en gång gjorde pratar jag fortfarande med dem. De är fortfarande en del av mitt liv. För alltid. De är närvarande. Det känns bra i allt det svåra. Jag tänker på dig vännen och skickar stora styrkekramar till dig!

  Det är härligt att er stora dag snart är här. Efter allt planerande och fixande så är det snart dags och jag är övertygad om att det kommer att bli en helt fantastisk dag. En dag ni kommer att prata om ofta resten av era liv. En dag fylld med så mycket kärlek! Och visst blir det lite tomt efter allt planerande men nu börjar ju istället det fantastiska äventyret som gifta och det är det mest spännande av allt. Ni två. Er kärlek och era fina barn.

  Härligt med nya fönster och vad roligt att se hur det går med renoveringen. Lycka till med allt och det ska bli roligt att se hur det blir sedan.

  Ta nu hand om dig vännen och glöm inte bort att njuta av er stora dag! Ha en fantastsik sommar vännen!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Vilka fina fönster och det där kommer att bli så fint. hoppas att du hinner njuta av allt. Kram

  SvaraRadera
 8. Åh så lägligt att du visar ditt hus på bild!!;)
  Och vilket fint hus och vilka fönster! Förstår helt känslan då vi sedan jul också kan öppna utan att något lossnar:o
  Så underbart att ha sina föräldrar till hjälp!

  Fortsätt måla så ses vi!:)
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails