måndag 15 augusti 2011

Rädd för att glömma...Jag gör mitt bästa här på bloggen. Försöker se det positiva även om livet inte alltid är så lätt. För sorgen, saknaden och tomheten försvinner inte. Tvärtom. De senaste veckorna har fyllts med funderingar och frågor. Kvällarna och nätterna är värst och om dagarna kämpar jag på mot tröttheten.
Men ju mer jag tänker på min syster desto större förebild blir hon för mig. Vilken tjej hon var. Så omtänksam, ambitiös, kärleksfull och så stark. Verkligen en storasyster att se upp till!

Jag är rädd för att glömma. Glömma hennes röst, hennes rörelser och hennes sätt. Jag vill kunna berätta allt för hennes barn; hur hon var mot dem och hur hon var mot omvärlden. Jag har fått tips om att göra en bok om henne och ge till barnen och det ska jag göra. Så fort jag känner mig redo. 

6 kommentarer:

 1. Vilket kärleksfullt inlägg, jag blir alldeles rörd. Ett fint tips som du fått, minnena försvinner inte, men tyvärr bleknar de lite med åren.... Kram fina du/ johanna

  SvaraRadera
 2. Det var en mycket fin idé tycker jag och hennes barn kommer säkerligen att uppskatta det!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det kan inte vara lätt att gå igenom... Boken var en bra idé och det är så fint att du tänker på att dela dina minnen med hennes barn.

  Ta hand om dig!

  Kram pernilla

  SvaraRadera
 4. Vilken fin idé! Förstår att sorgen och saknaden inte försvinner även om du inte skriver om det. Men hennes leende, skratt, röst och mod kommer alltid finnas hos dig, tro mig. Men med tiden kanske man måste ta sig tid att minnas, och det är ju helt naturligt att minnet sviker. Kramar i mängder till dig!!

  SvaraRadera
 5. Jag var väldigt ung då min älskade farmor gick bort, men jag minns henne klart och tydligt. Hennes doft, sätt att prata och gester... sorgen finns också här, 20 år senare... men de glada minnena och tacksamheten att hon var jsut MIN farmor överväger. Så tror jag och hoppas du också kan vända sorgen. Du kommer INTE att glömma, och tids nog finner du förhoppningsvis en glädje i att berätta för hennes barn om dina minnen, om er barndom osv. Då för du minnena vidare å håller hennes fina person levande <3 Styrke kram

  SvaraRadera
 6. Hej gumman!
  Jag förstår din rädsla...
  Men tro mig, när jag säger att du kommer inte att glömma.
  Din syster lever kvar i dig och i hennes barn.

  Tänker på dig OFTA!!!

  Stor varm kram från Cypern :)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails