onsdag 19 oktober 2011

Adventskalender


Det är väldigt många som går in på förra årets blogginlägg om adventskalendrar. Känner därför att det är på sin plats att visa fler bilder. Kanske någon utav er har ytterligare något tips?


Min son fick en adventskalender av min syster då han var 2 år. Sedan dess har vi fortsatt och barnen har redan börjat se fram emot årets kalender. Jag är dock inte alls förberedd ännu men ska ta tag i detta om ett par veckor.


Vet dock inte om jag ska ha ett paket varje dag eller om det ska bli varje advent istället...


Förra årets inlägg om adventskalender hittar du här>>Bilder: Donkey and the carrot, Folly and Glee, Casa e cose

14 kommentarer:

 1. Jag har gjort en advents kalender utav en legosats med lite blandade bitar varje dag i paket.Själva julafton så kom ritningen.Då håller dom sig sysselsatta under morgonen med bygg och lek...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Här blir det paket enbart på adventssöndagarna, och då lite rejälare än en massa krafs... de får vanliga luckkalendrar och kanske en chokladkalender så det får räcka. Var i ett ödetorp och hittade en sak i hallen som ev ska få bli grund till årets kalender, får bara se om jag får loss den ;-D Ha en underbar kväll, å stressa inte, allhelgona är sista helgen i månaden :-D KRAAAM

  SvaraRadera
 3. Hej Vännen!

  Det finns ju så fina varianter...
  Mina barn ska ha sina SIA tomtar, tradition! En varsin stor tomte med många fickor redo att fylllas med paket...*hjälp*.
  Varannan dag får bli melodin där.

  KRAM Mariette

  SvaraRadera
 4. För 20 år sedan broderade jag en stor fin julkalender. Den kanska jag ska börja iordningställa med paket, då har jag ju det gjort sedan :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Riktigt fina bilder. Inspirerande.

  Vi hade adventskalender i ett par år - men vi upplevde faktiskt inte att barnen riktigt uppskattade det - så vi lade ner det.

  kanske är det dags i år igen.

  SvaraRadera
 6. Nu blev jag sugen på att göra den där med klädnypor. Lagom komplicerad!
  Problemet är bara vad man ska ha i paketen??? Mina barn får ta ett paket var tredje dag (eftersom de är tre st) men det är svårt att få det rättvist när de är i så olika åldrar. Dessutom vill jag inte att det bara ska vara onödiga struntsaker för paketets skull.... Tar gärna emot tips förutom all härlig inspiration!

  Kram Pernilla

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag är också lite kluven till om det ska vara paket varje dag eller bara på adventssöndagarna...
  Fast det brukar sluta med att vi använder en som jag sydde för några år sedan. Den passar så bra på en av väggarna i hallen... ;)
  Den finns att se här:
  http://graadskan.blogspot.com/2008/12/andra-inlgget-p-samma-dag.html

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 8. Jag kan tänka mig just adventspaket, som barnen får på söndagsmorgon. Klädnyporna var hur söta som helst, och verkar vara så enkla att till och med jag kan göra dem, enhänt som jag är för tillfället! ;-)

  SvaraRadera
 9. Oh va nostalgisk jag blev nu.
  Minns jularna hemma och mamma satt uppe sent och vi fick absolut inte komma in i köket. Morgonen efter hängde julkalendern hon sytt och målat, på väggen, full med små tygpåsar med godis och grejer till mig och min bror. :) Jag minns att vi luktade i smyg på påsarna med godis i och gissade vilken sort det var...

  Härligt minne!
  ...som jag tyvärr har slarvat lite med att ge mina barn...ingen ordning med det riktigt.
  Håller på adventpaket-varianten.

  Tusen kramar!

  SvaraRadera
 10. Tassar in å säger go kväll, hoppas ni har en mysig afton. Själv blev jag gräsänka då maken drog till jaktkojan med svärfar... KRAM!

  SvaraRadera
 11. Fina kalendrar! Har inte bestämt om jag ska göra en eller ej, hittills har killarna varit nöjda med de vanliga från TV- och radio. :-)

  SvaraRadera
 12. det är så mysigt!! Vi hade alltid det när vi var små... Varje dag eller varje advent, lite olika. Ett år började den med "en bakgrund" med lite blank yta som föreställde ett vinterlandskap och en stuga mm... varje dag sedan kom det en ny figur att fästa med klet på kalendern. Det var jätteroligt och annorlunda. Senare pysslade vi systrar ihop en materialsats från panduro. Det var superskoj. Till den fixade mamma paket till oss och vår bror. Var tredje dags öppning självklart!

  Just nu pågår kalenderprojekten för fullt i våra hem, det är så skoj!

  Lycka till med alla kalendrar ni gör!

  Kram Emelie och Elin

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Mina barn har fått varsin julkalender av sin faster, och det har fallit på min lott att fylla dem med paket varje år.
  Nu har jag löst det så att stora tjejen får ett lite större pussel uppdelat i några bitar per dag. Allt eftersom får hon bygga ihop dagsbitarna med varandra och på julafton har hon ett helt pussel.
  Till lillan köpte jag ett duplopaket och slog en några bitar per dag. Det känns bättre att det blir en stor helhet till slut än att få en hel hög "krafs".
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails