fredag 9 december 2011

Världskartor


Jag ignorerar stormen utanför och försöker att fokusera på jobbet. Det går sådär. Det känns som att hela taket ska lyfta när som helst och jag tittar oroligt ut på alla träden. Busväder kan vara mysigt men oväder är inte roligt på något sätt.

Roligare och betydligt mer inspirerande är dessa bilder. Jag suktar efter en stor världskarta att hänga upp någonstans men så var det då det här med platsen... Men i brist på väggar finns det andra fina sätt att få in sin världskarta i inredningen.  
Kanske att min kärlek till kartor har att göra med att min pappa är gammal kartritare. Om somrarna reste han runt i Sverige och ritade kartor. Vi andra i familjen följde med ibland och jag har några riktigt fina minnen från diverse bondgårdar och andra smultronställen.
Och givetvis har jag i och med detta även växt upp med kartor på väggen. Snyggt och även lärorikt för barnen!


Nu väntar ytterligare några timmars jobb innan det är dags för fredagsmys. Sonen har beställt tacos till kvällsmat och jag har beställt en tv-kväll. Får hålla tummarna för att strömmen inte går i det här ovädret!


10 kommentarer:

 1. Har också alltid älskar kartor och jordglober - som synes: http://tinajoathome.blogspot.com/2011/12/globe-collection-is-growing.html

  Påminner mig alltid om min kärlek till resandet och gör mig glad. :-)

  SvaraRadera
 2. Så härligt med alla kartor.
  Gillar de fräcka lamporna.

  Oväder ja, hoppas vi kan se på tv ikväll i lugn och ro och med tak över huvudet!

  En fin helg,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 3. Hej Jenny!

  Vad spännande att din pappa har varit kartritare. Då har du fått din kärlek till kartor genom blodet kan man säga. :)

  Vi fick ärva en gammal jordglob av min mans mormor och den är så fin tycker jag och när vi tänder lampan påminner det verkligen om bandomen då dessa lampor fanns i var och varannans hem. :)

  Ja, hjälp vilket busväder det blev. Igen. Ni har det nog värre än vi denna gång. Ta hand om er och hoppas att ni får en fin tv-kväll med tacos.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det något visst med kartor? Jag minns att jag älskade att vara kartläsare under alla våra husvagnsresor!

  Tack för att du frågar, jag mår helt OK. Blir ju tyvärr av med mitt jobb vid jul, men jag tror inte jag kommer sitta sysslolös länge alls. Jag vill gärna träffa dig snart, kanske när jag blivit arbetslös? :-) Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Väldigt snyggt med kartor också ju :)

  sv: var skönt att ha taket klart och att det klara alla stormar...
  Dagen innan Berit eller vad dom nu kalla förra stormen så hade sambon precis lagt upp högar med pannor på taket, skulle läggas ut på måndagen. Så glad att allt klara sig.
  Nu ikväll tar det i och blåser igen så blir litet test för taket nu!

  Hoppas ni har en fin kväll!

  SvaraRadera
 6. Här rister stormen också,elen svajar till och från. Oväder som verkar friska i. Mysigt till viss del, men ma nvill inte gärna att strömmen ska slås ut, blri snabbt kallthär hemma isf, även om vi har en liten kamin... Älskar den inspiration du ger i detta inlägg, kartor är verkligen vacka, liksom gamla sjökort. Önskar er en fin helg <3 KRAM

  SvaraRadera
 7. Åh jag föll pladask för bokstäverna, super snyggt! Att inte jag tänkt på det själv. :)

  SvaraRadera
 8. Kartor är verkligen vackra och spännande... tack för ett inspirerande inlägg! Hoppas att ni fick behålla strömmen och att ni haft en fin tredje adventshelg :)
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 9. Oj så mcyket fint du visar i detta inlägg. Lamporna blev jag oerhört förtjust i. Vet du vart jag kan finna dem?

  Ha det gott

  SvaraRadera
 10. Visst ger det en härlig känsla! Gillar särskilt den sista bilden.
  Kram Malin

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails