fredag 23 mars 2012

Att arbeta bort stress...


Jag har lite problem att hålla stressnivån nere för tillfället. Jag lyckades jobba bort den i höstas och det har känts som en befrielse att slippa trycket för bröstet. Men sakta har den kommit smygandes igen och nu kan jag inte alls förstå hur jag lyckades arbeta bort den tidigare. 
Det är otroligt mycket att göra och vi har många bollar i luften samtidigt men ändå är jag övertygad om att det är tankesättet som det är fel på. Det var mycket att göra i höstas och vintras också men det kändes ändå inte som en tyngd. Kanske det är bristen på sömn som gör att det rinner över eller att energin faktiskt är på topp och gör att jag vill göra allt på en gång. 
Hur gör ni för att hålla stressnivån nere då det egentligen finns tusen saker att göra?


Men i kväll ska jag i alla fall försöka slå mig till ro och njuta utav fredagen och det fina vädret. Tror till och med att kvarstående arbetstimmar ska tillbringas ute då jag har en del planeringsarbete som kan göras på terrassen. Kanske den friska luften gör underverk?Brickan på bilden är dagens nyhet i webbutiken. Den kommer från Madam Stoltz och vi hade faktiskt en liknande bricka i vårt sortiment för ett år sedan som snabbt blev en storsäljare men som tyvärr utgick från Madam Stoltz sortiment. Men nu har vi alltså en ny variant och jag blir glad när pusselbitarna faller på plats!

6 kommentarer:

 1. Har nog tyvärr inga råd att ge dig...

  Min kropp brukar säga till när jag måste lugna ner mig med olika "plågor"........så då orkar man inget på ett tag.

  Njut av det sköna vädret i helgen,
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Tyvärr Jenny, jag ställer samma fråga. Jag är urdålig på det. Jag stressar som en galning och slår knut på mig själv. Inte alls bra.

  Sköt om dig. Ha en fin kväll

  SvaraRadera
 3. Jag kan tyvärr inte ge några goda råd heller. Har dock samma dilemma... Jag har fått mycket ansvar på jobbet och känner att stressen nästan äter upp mig, men samtidigt så lättar det lite när man väl kan kryssa av något på listan.
  En lista kan ju vara både bra och dåligt, men för mig så mår jag bättre varje gång jag får sätta en bock efter!

  Sen så är det allt som man vill göra hemma. Men i år har jag bestämt mig för att sänka kraven. Jag har ett projekt som jag ska göra, det andra får vänta.

  Jag älskar fjärilarna på väggen!! Har du gjort dem själv? Du kanske till och med har ett inlägg om det någonstans, men jag har minskat på datatiden så jag missar massor nuförtiden...

  Kramar,
  Emma

  SvaraRadera
 4. Mitt sätt är att när jag känner att stressnivån är för hög tar jag en snabb promenad på 10 min. Då tänker jag klarare och har lättare att prioritera.

  Värt att testa kanske? Eller har du redan gjort det ro?
  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Det där med stress är svårt.
  Men jag tror på att arbeta i trädgården ett tag eller att gå en sväng i skogen kan hjälpa.
  Och sedan göra en sak i taget och göra den färdig.

  Ha en lugn kväll!
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Känner så väl igen mig i detta med stressen.. jag har en tendens att försöka göra flera saker samtidigt vilket bara gör det värre! Inget blir liksom ordentligt gjort och jag får inte känna tillfredsställelsen av att ha slutfört något. Så jag brukar först skriva en ganska kort lista över de 3-4 viktigaste sakerna att göra. Sedan gör jag en av dem i taget, och då får inget avbryta mig. :) Jag tror vi tjejer ofta blir offer för vår egen "göra-hundra-saker-på-en-gång-duktighet".. det får i alla fall min hjärna att gå i spinn och till sist vet jag varken ut eller in. Att ta en paus och gå en sväng i friska luften hjälper mig också. Då klarnar det oftast. Sedan kommer jag in, gör en kopp gott te och tar tag i eländet! :)
  Sköt om dig, kram!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails