torsdag 8 mars 2012

Bakslag


Nog anade vi igår kväll att vi skulle vakna till ett vitt landskap idag men ändå kändes det som ett bakslag och det blev extra svårt att ta sig upp. I morgon kommer mina efterlängtade föräldrar hem från Spanien och jag har lovat dem ett snöfritt Göteborg så nu håller jag tummarna för sol och många plusgrader.

Det var ett antal veckor sedan vi hade snö sist och vi har till viss del satt igång trädgårdsarbetet. Som vanligt har vi svårt att prioritera så vi planerar allt på samma gång. Staket ska slutföras, balkongräcke ska upp och terassen ska äntligen bli färdig. Och så har vi ju vår leriga trädgård som ska få sina grusgångar och blomsterrabatter. Allt på en gång med andra ord men ändå lite extra fokus på stengolvet till terassen. För där är det mycket beslutsångest och pengar inblandat och gör det hela lite svårare.
Ett golv liknande bilden ovan tilltalar mig väldigt mycket. Det ska se ut som att stenplattorna legat där i många år och vara sådär oregelbundna och så naturliga som möjligt. Någon som har något tips?


En annan sak jag kom att tänka på i vintras är att vi måste ta in mer vatten i vår trädgård. En damm känns svårt att klämma in i vår relativt lilla trädgård men ett och annat vattenbad till fåglarna kan vi åtminstone ha.


Men trots en snötäckt gräsmatta idag tror jag nog att vi har snöfritt i helgen igen och att vi kan återuppta våra trädgårdssysslor. 

För er med trädgårdsintresse kan jag tipsa om att tv-programmet "Trädgårdstoppen" började sändas i söndags. Det programmet står lika högt i kurs som "Trädgårdsfredag" här hemma och Peter Englander kan verkligen konsten att smitta av sin entusiasm för trädgård. För er som missade söndagens avsnitt finns det att se i efterhand på Tv8 play >>>

5 kommentarer:

 1. men vilka härliga bilder.
  kram
  hanna

  SvaraRadera
 2. Låter som ett härligt projekt.

  Anita

  SvaraRadera
 3. Jag kan riktigt se framför mig hur fint ni kommer att få där i er trädgårdsoas, det är redan en skön och fin plats...:)
  Frågan som far genom mitt huvud är vad vi gör med vår lilla bakgård som gud glömde?;)

  Jag hörde att det ska bli 15 grader inom kort... ouiii!!

  KRAM vi hörs:)

  SvaraRadera
 4. Menar du att ni startat upp trädgårsarbete. Vad härligt!

  Snön är nsart borta ska du se. Trädgårsarbete har inte känts aktuellt här hemma hos mig i Stockholms län.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 5. UNDERBARA bilder! Kanske måste spana in de där programmen... Är ju en trädgårdssucker jag också :)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails