måndag 27 augusti 2012

Mysigt eller vemodigt?


Det visade sig vara ett bra beslut att ta på sig kortärmad tröja idag, även om det var kallt i morse. Solen skiner på oss, ger oss värme och visar oss att sensommaren visst kan vara en underbar tid på året. Än är det augusti och jag har absolut inte släppt taget om sommaren, dock kan man inte ta de här dagarna för givet. 


Så när dessa dagar, och kanske framför allt kvällar, kommer så måste jag bara ta med mig kameran på en runda. Jag vill se till att minnas varenda liten blomma till de dagar då jag sitter inomhus och längtar och planerar till nästa säsong. 
Och jag vet egentligen inte hur många kort jag har på denna skönhet. Rosenskära hör till mina favoriter. Fast egentligen är det ju fånigt att jag sitter här och favoriserar blommor. Visst kan man ha sina favoriter men när jag påstår att alla olika sorter hör till min favorit så vet jag inte riktigt. Jag är allätare vad gäller blommor helt enkelt och alla är de vackra på sitt sätt.
Rosenskära är i alla fall ett måste i vår trädgård. År efter år dyker den upp och i år ska jag ge mig på ett försök att ta frön från dem för att fröså till nästa vår. Jag har gärna ett hav utav vita rosenskära till nästa år!


Denna lilla ros, Raubritter, är ny för i år. Den slår inte ut mer än så här utan behåller sin runda form likt pioner. En ny favorit ;-)
Är så tacksam över rosorna överhuvudtaget som ju blommar från tidig sommar till september-oktober. Nästa sommar blir det definitivt mer rosor!Lillasyster klättrar i äppelträden. Nu gäller det att se upp för det ramlar äpplen titt som tätt och det har hänt mer än en gång att man får sig ett äpple i huvudet!


Dock är jag så glad över våra äppelträd, även om de innebär ganska mycket jobb så här års. Musten som grabbarna gjorde igår blev riktigt god och till helgen tror jag nog att det blir lite äppelgelé. Har ni något favoritrecept med äpplen?


Dock blir inte kvällarna alltför långa då det blir både kallt och mörkt. Är det mysigt eller vemodigt att hösten är på intågande? Tycker nog att det är lite mysigt trots allt...Bilder: Hemlängtan  

7 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Jag tycker mycket om rosor men har ju fått brottats så mycket med löss i år, helt klart trist och den enda nackdelen.

  SvaraRadera
 2. Vi gör cider... :) för vuxna. Yummie!

  SvaraRadera
 3. Åååååh vilken vacker trädgård ni har! Håller med dig,, mysigt men lite lite vemodigt är det allt. Trots att hösten sånna dagar som ídag, kan vara heeelt underbar!
  Kram, Judita

  SvaraRadera
 4. Hoppas att vi får fler kortärmat-dagar. Nu när frosten är här känns det ju tyvärr väldigt långt borta :-/
  Hoppas du får en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Åh vad det är underbart med blommor! Fantastiskt fina bilder, och såå vacker trädgård ni har. Jag kan tänka mig att det känns lite extra vemodigt när man har en blomstrande trädgård och hösten gör sitt intåg.. årstidens växlingar blir mer konkret då. Men visst är det mysigt också! Men än så länge är det långt tills naturen går i ide så njut av allt vackert som hösten har med sig! Som röda äpplen i gräset - vackert! :) Kram Madeleine

  SvaraRadera
 6. Du inspirerar t.o.m mig som inte har ett enda grönt finger...; /
  Nästa år SKA vår lilla täppa få lite kärlek!! Vi får snacka om detta när vi ses:) Jag mailar dig i morgon bitti!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar blomsterprakt, och även om jag är glad i blommor så är det äpplena jag är avis på... Ska kika efter ett ryskt äppelträd som visst ska vara härdigt här i norr, för ett äppelträd SKA jag bara ha ;-D KRAM <3

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails