tisdag 20 november 2012

Award...Jag har fått bloggaward från två olika bloggare idag. Även om jag blir riktigt glad över att ni delar med er utav lite bloggkärlek brukar jag vara väldigt dålig på att besvara dem här på min blogg. Men den här gången tänkte jag för en gång skull ta tag i det, dock slår jag ihop de två awarder jag fick och gör en egen (mindre) variant utav dem...Vad gör mig glad en måndag?
Det är mycket. Jag älskar måndagar! Det är den dag som jag är som mest effektiv på jobbet och även den dag jag har som mest energi hemma. Underbar känsla att ha hela veckan framför sig.

Vad driver mig till att blogga varje dag?
Jag funderar då och då på om jag ska lägga ner mitt bloggande. Det finns en del nackdelar med att driva en blogg men jag kommer alltid fram till att det finns så otroligt många fler fördelar med den. 
Jag har haft förmånen att få träffa många fina människor som jag troligtvis inte skulle ha träffat annars. Dessutom får man möjlighet att utmana sig själv både i ord och bild. Jag önskar att jag hade mer tid till bloggen för att kunna lägga mer tanke bakom varje blogginlägg. Den tiden finns inte riktigt nu men glädjen över att blogga finns i alla fall.

Var skulle jag vilja bo om jag kan välja fritt?
Vi trivs väldigt bra men om vi skulle flytta så är det nog söderut. Gärna så korta vintrar som möjligt och längre trädgårdssäsonger. En flytt skulle även innebära att vi flyttar till ett större hus med en tillhörande lada i lagom storlek. En riktigt stor trädgård vill vi ha, med naturtomt och en porlande bäck. Drömma kan man alltid...

Var vill jag åka på semester nästa gång?
Jag vill tillbaka till Paris med min man. Vi var där då vi firade 5 år som förlovade och fick ett väldigt positivt intryck utav denna enormt charmiga huvudstad.
Och så lockar norra Italien. För maten och naturens skull.

Favoritmat?
Jag skulle egentligen vilja säga att jag är en allätare men i vissa perioder är jag petigare. En svidande mage gör då att matos får mig att tappa matlusten. Därför är kalla maträtter extra gott, gärna plockmat.

Var ser jag mig själv om 10 år?
Jag har mina drömmar och mina mål. Det jag har idag var en önskedröm för 10 år sedan och på samma sätt har jag nu satt nya mål 10 år framåt. Lyckligtvis pekar mina och makens drömmar åt samma håll och våra intressen flätas in i varandra. Jag är skrockfull och tror inte man ska prata alltför öppet om sina stora drömmar. Men jag hoppas att jag fortfarande är egen företagare och har utvecklat detta på ett eller annat sätt. Och så var det ju den där stora gården med naturträdgården jag skrev om ovan...

Är det något jag saknar?
Det enda jag verkligen saknar är min syster. Jag saknar henne så det gör ont. Jag har lärt mig, och accepterat, att livet aldrig kommer att att bli som det en gång varit. Livet har gått in i en ny fas nu. Trots sorg och saknad är jag lycklig. Dock vet jag hur skört livet är och jag är otroligt rädd om mina nära och kära som jag har runt om mig.Det får räcka så tycker jag. Jag var tvungen att ta bort en massa frågor för jag har så svårt att hålla mig kortfattad... Om ni vill se de olika utmaningarna med dess riktiga frågor kan ni kika in hos Anne och Chatarina.
Jag släpper awarden fri till er alla, den som vill ta emot den får gärna göra det!8 kommentarer:

 1. Jag är också dålig att svara på awards, även om man så klart uppskattar att få dem. Lite synd kanske, för jag vet ju hur roligt jag tycker det är att läsa andras svar på såna där frågor! Hoppas några av dina drömmar slår in!

  kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. <3 Beklagar låter så klent, men jag beklagar din förlust <3

  SvaraRadera
 3. Du och din familj har verkligen alla mina sympatier för din systers skull, måste kännas otroligt ledsamt. :-(

  Trevligt att läsa svaren på de olika frågorna. :-)

  SvaraRadera
 4. Roligt att läsa om dig och få mer av ett "ansikte" på Hemlängtan! Skönt att höra att du älskar måndagar - det kan behövas att någon sprider den känslan av nystart varje vecka, väldigt bra! Tänkte att jag skulle skriva lite frågor & svar själv framöver, det är ju så kul att läsa och roligt för mig själv att tänka efter.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Grattis till dina awards, du är verkligen värd dem! Vilka fina och välskrivna svar - underbart att läsa! Du verkar vara en underbar person tycker jag, och jag beundrar din klokhet och målmedvetenhet. Önskar jag var lika bra på att sätta upp mål och sträva mot dem. Så fint att ni är så samspelta, du och din man, det måste vara så roligt att dela drömmarna med sin närmaste. Jag är säker på att ni kommer förverkliga era drömmar tillsammans!

  Måndagar är faktiskt underskattade, du har rätt i att det känns härligt med en hel orörd vecka framför sig där allt kan hända! Tack för ditt positiva tänk! :)
  Mitt hjärta känner med dig och din sorg över din syster. <3 Jag har själv förlorat två bröder (när jag var barn) och min mamma (förra året) och det går inte att beskriva hur det känns. Men man blir nog mer rädd om livet och sina kära, vilket ju är något positivt ändå.

  Önskar dig en fin dag!
  Kramar Madeleine

  SvaraRadera
 6. Kul att få läsa lite mer om dig! Vilken fin bild du har tagit. Svor precis här över det gråa vädret som inte underlättar att ta bilder i.... i-landsbekymmer.
  Onsdagskramar

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas att du inte lägger ner bloggen! Dra hellre ner på frekvensen på inlägg i så fall. Det är kul att läsa och du tar alltid så otroligt vackra och inspirerande bilder! Hoppas att du känner att du hinner med både bloggen och resten av livet som ska rymmas i dygnets 24 timmar!
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla!!! Det är ju kommentarer som dessa som gör det här med bloggandet så roligt!
   Så sant att jag faktiskt kan dra ner på inlägg periodvis. Jag är tvungen att göra det på bröllopsbloggen under den här perioden till exempel.

   Kram!

   Radera

Related Posts with Thumbnails