söndag 4 november 2012

Längtan till en ny trädgårdssäsong...Äppelsäsongen är över för i år. Äppelgelén står i matkällaren, ett antal äppelkakor har bakats (en ny favorit är funnen) och nu är även äppelcidern på flaskor. Lite fallfrukt ligger visserligen kvar ute på gräsmattan men vi ska ta oss an dem en solig dag har vi sagt. Den där solen väntar vi fortfarande på...


Vi längtar redan till den dag vi beger oss ut till äppelträden för beskärning. Känslan av att ha hela våren framför oss och dropp från tak är något alldeles speciellt. Nästa år blir det nya trädgårdsprojekt och utmaningar... 
Men först tar vi igen oss och summerar trädgårdssäsongen som varit. Och för varje vecka som går känner vi hur längtan, drömmarna och nya planer börjar poppa upp. Än så länge visar de sig som suddiga planer i huvudet men snart tar vi fram papper och penna och när snön sedan kommer ger vi oss ut och markerar vår skiss på plats. Sedan är det bara att vänta; på våren och på startskottet på en ny trädgårdssäsong!

4 kommentarer:

 1. Visst är det så.
  Jag börjar planera för hur jag skall göra i trädgården nästa sommar, vad jag gjorde bra och vad jag skall göra om i trädgården. Var rabatterna skall vara, vad jag skall ha i dem osv.
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Du skriver alltid om trädgården så fint, att t.o.m jag blir sugen på att ge mig ut... och banne mig om jag inte ska ta tag i vår lilla lilla bakgård och göra något fint av den... blir så inspirerad av allt erat fina (vill ju också ha betong och bleka rosa rosor...;) Jag kanske borde skissa och tänka lite under vintern... japp så får det bli.

  Go kram

  SvaraRadera
 3. gud så gott med egen äppelcider!!!!
  skön helg,
  ulrika

  SvaraRadera
 4. Första gången jag är här och är glad att jag hittade hit! Fina bilder du bjuder på, jag måste kika in i butiken med!
  Och jag håller med, takdropp och vetskapen att hela våren ligger vid ens fötter är underbar!
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails