onsdag 20 mars 2013

Färgfrossa
Det är aningens kämpigt för tillfället. Det är sjukdomar, kyla, för mycket jobb och för lite ork... Nu gäller det att ägna sig åt sådant som ger energi! 
Det är grått utomhus men här inne gör jag allt vad jag kan för att sätta igång våren med vårblommor och omge mig med massor utav färger. Det råder färgfrossa med andra ord. Och samtidigt som jag ägnar mig åt det ägnar sig maken åt feberfrossa. Det enda positiva med det är att jag kan värma mina stelfrusna händer på hans varma panna :-)

Så snart jag packat färdigt alla beställningar ska jag plocka fram kameran och ha fotodag. Jag har nyheter i massor som väntar på sin tur att få komma in i webbutiken. Tyvärr börjar det bli tufft att hinna med att lägga in alla nyheter då det blir mer och mer administrativt jobb. Men idag lägger jag allt det åt sidan och ägnar mig istället åt en utav de roligaste arbetsuppgifterna jag har.

Så, det kanske blir något bra utav den här dagen ändå. Har ni något roligt att se fram emot idag?

5 kommentarer:

 1. Vad roligt att en massa nyheter är på väg in men destor tråkigare att pappersarbetet behöver ta så mycket plats. Borde vara tvärtom.

  Ja, visst är kryddorna härliga. Jag brukar ha min i köksfönstret några veckor sen byter jag plats och har dem vid spisen några veckor. Detta för att jag tycker det är snyggt vid spisen och för att de ska lugna ner sig i växandet ett tag;) Men framförallt tror jag att man ska köpa sina kryddor på trädgårdar och inte i matbutiker. För mig klarar sig inte matburikens kryddor särskilt länge tyvärr. Just rosmarinen vill ha jättemycket vatten.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Jag har varit hos frissan i dag, det är ju alltid roligt.

  Det verkar kul att ha en egen webbutik men antar att det är mycket mer jobb än vad man tror. Spännande att ni har en butik till på gång! Det fungerar alltså bra att försörja sig på det?

  Jag funderar på att ha en webbutik till mina ljus men vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Och så är det den här biten med frakten. 79 kr är för dyrt tycker jag men 49 kr är helt ok. Har du några tips?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mycket jobb bakom en webbutik. Sedan kan man ju givetvis lägga det på olika nivåer, vet ju att vissa har en webbutik vid sidan om sitt ordinarie jobb och skickar paket endast 1-2 dagar i veckan. Jag skickar paket varje dag och trots att jag jobbar bra mycket mer än 40-timmars veckor så hinner jag inte med allt. Så vill man satsa måste man vara beredd att satsa mycket tid och jobb!!!

   Det där med frakten är en kostsam bit. Vi tar 45kr betalt för frakten från kund men vår verkliga fraktkostnad är betydligt högre, vi står alltså för en stor del. Dessutom måste du även räkna med packmaterial som kartonger, tejp, fyllnadsmaterial och fraktsedlar som en kostnad. Det blir alltså inte så väldigt mycket pengar över i varje beställning.
   Jag vill absolut inte avråda dig att öppna en webbutik, tvärtom, jag själv tycker det är ett drömjobb. Men gör man det för att tjäna pengar ska man veta att det krävs stor omsättning innan man kan ta ut en ok lön.

   Hoppas att det var svar på dina frågor. Hör av dig igen annars!

   /Jenny

   Radera
 3. Skickar sympati! Hoppas ni blir friska och fyllda med energi snart. Det är absolut en bra idé att omge sig med vackra färger och även något som får en att skratta, det sägs vara bra för immunförsvaret och säkert energin också :) Påsklovet hägrar snart så håll ut!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas att du fick en härligt inspirerande och givande fotodag igår? Det är tufft när sjukdom avlöser varandra, när orken tryter och allt blir lite för mycket. Vi hade en liknande situation här hemma för en tid sedan med influensa (jag låg nerbäddad i nästan 3 veckor), mycket arbete, vinterkyla och sorg. Det blev lite för mycket. Men det bästa av allt Jenny är att det finns ljus i den där tunneln. Det blir bättre och både ljus och ork återvänder. Jag hoppas att ni tar hand om varandra och kryar på er. Och du... ingen stress eller dåligt samvete. Du är bra precis som du är och gör ett fantastiskt jobb. Glöm inte det.

  Kram på dig

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails