torsdag 21 mars 2013

Påskdukning


Om en vecka är det skärtorsdag och även startskottet för påsken. Passande nog är det tema "påsk" i Inspirations Fabriken den här veckan och jag har därför gjort en liten påskdukning. 

Jag antar att påsken kommer att gå i den grafiska stilen i bloggvärlden i år, med vitt och svart som grund och även en hel del fjädrar i brunt. Så därför sätter jag lite färg i min påsk och varför inte den traditionella påskfärgen gult?


Jag hör till dem som inte kan måla och dekorerar därför mina ägg med washi tejp. En räddare i nöden i många lägen!


Dukningen består utav pom poms, godis och vårgröna växter. 


Loppisglas i olika storlekar och former är så användbara i dukningar tycker jag. Om det hinner komma tussilago eller vitsippor till påsk hade jag gärna fyllt dessa glas med dem. Här har jag valt att ha godis i stället.


Pom poms, alltid lika användbart! Lika snyggt att lägga dem på bordet som att hänga dem i taket.


Ett stort citronträd som får stå lite vid sidan av dukningen. Det kanske inte hör till vanligheterna att man har stora krukväxter på middagsbordet då man gärna vill se middagsgästerna mittemot :-) Men om man har ett större bord kan det vara maffigt att ha en stor krukväxt vid sidan om eller om man dukar upp till buffé kan det vara fint att blanda upp maten med lite krukväxter eller snittblommor. 

Nu ska jag klicka mig vidare till Inspirations Fabriken för att inspireras utav er andra!


Produkter på bilderna:
- Glasen är köpta på loppis
- Gul kyckling är urklippt från Millandantes grafiska kort samt kakform kyckling
- Lerkrukor, Plantagen


9 kommentarer:

 1. Underbara bilder Jenny och jag som har beklagat mig här hemma över att jag inte känner någon lust att påskpynta i år känner med ens påsklusten komma smygande. Och jag älskar det faktum att du inte räds färgen gult. Visst är det vackert med vitt, svart och brunt men det blir lite same, same när det är det enda som syns i bloggvärlden just nu. Så en stor eloge till dig Jenny som vågar tänka utanför ramarna. Du inspirerar! :)

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Citronerna ger ju hopp om sommar och det behövs en liten påminnelse och påsken är vägen till värmen.... Jättefint, nästan som gula citronformade ägg. Och tänk vad lite papperspynt och färgmatchande godis kan göra. hur fint som helst. Här slår jag mig gärna ner för ett påsk-brakmiddag!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina tips på påskdukning! Jätteläckra bilder!

  Fin dag! /Linda

  SvaraRadera
 4. Perfekt idé att pynta med lite godis i loppisglasen! Jag har mkt såna där loppisglas som helst så det ska jag komma ihåg.

  SvaraRadera
 5. Fin dukning med många fina o roliga idéer!

  SvaraRadera
 6. Å, så fint! Fint med karamellerna i matchande färger. Vårkänslor!

  SvaraRadera
 7. Du är för jäkla duktig med det där att forma och skapa en bild! Så härliga färger så jag blir alldeles knäsvag. :-)'
  Kramar och önskan om en härlig helg för dig och hela familjen!

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder! Älskar den mjuka, varma tonen i dem.

  Kram Eva

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails