onsdag 12 juni 2013

Trädgårdsrundan del 2

 
Fortsätter med lite bilder från förra helgen då vi var på Trädgårdsrundan i nordvästra Skåne. Dag 2 bjöd på än mer trädgårdsinspiration och nya möten med underbara människor.
 
 
Kameran åkte nästan upp automatiskt då jag gick förbi den här grinden. Så härligt att ha sådan vy utanför sin trädgård och att de tar tillvara på den genom att bryta av den höga häcken med en grind. Trädgården ser så mycket större ut på så sätt, ett bra exempel på vad det gör mycket med siktdjupet.

 
I samma trädgård fanns den här mysiga hörnan där de formklippt häcken efter en bänk. Det kändes nästan som att sitta i en koja :)

 
De flesta utav trädgårdarna som vi besökte hade massvis utav Aklejor. Vi har några sorter här hemma och tycker de är fina men efter den här resan ser jag dem med nya ögon. Till nästa år ska vi ha betydligt fler sorter.

 
Den andra trädgården som vi besökte den dagen hör till mina favoriter. Tyvärr fick jag inget bra kort därifrån men det här var en trädgård som var indelad i flera olika rum och blomsterrabatterna var så genomtänkta. Det är det allra svåraste med trädgård tycker jag; att skapa rabatter som ger ett vackert och lugnt intryck med olika höjder och som blommar från vår till höst.

 
Då vi kom till Höganäs lagom till lunchtid kändes det perfekt att åka till den omtalade saluhallen. Och visst var det så mysigt (och gott!!!) som alla säger.

 
Sedan bar det av till Ulla Molins gamla trädgård som visades på Trädgårdstoppen förra året. Wow säger jag bara... här märktes det verkligen att det var någon som kunde det här med trädgård.
Bland annat älskar jag det grå växthuset. Riktigt fint att ha ett växthus såhär i ett hörn utav trädgården samt den grå färgen gör sig så otroligt fint mot allt det gröna. Nu kommer det bli mer gråa detaljer här hemma!

 
Och vi tänker så det knakar över var i vår trädgård som vi skulle kunna ha en liknande vägg som delar av trädgården i olika rum. Dessutom blir det bättre klimat för växterna som står mot stenväggen. På stenmuren hade de blåregn som hängde ner, magiskt!

 
I förra blogginlägget förklarade jag min kärlek till trädgårdskranar. I den här trädgården fanns den infälld i väggen, snyggt!

 
Den här vyn hör till mina favoriter!!! Efter den här trädgården gick kameran inte lika varm. Tror alla superlativ tog slut här faktiskt och ganska snart kände vi att det var dags att sätta punkt för den här trädgårdsdagen och uppleva Helsingborg stad istället. 

7 kommentarer:

 1. Precis som ni, brukar jag säga att om jag måste flytta så blir det till Skåne.
  Så härligt att få åka runt och se så fina trädgårdar. Ulla Molins är speciell. Jag har inte sett den på riktigt men på TV och i böcker.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Tänkte precis säga att den sista bilden var min favorit, när jag läste att du tyckte detsamma! Fantastiskt fint! Förstår att man får mycket inspiration efter en sådan tur och vill hem och sätta igång med sin egen trädgård med en gång:)

  Ha det bra!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Så mycket härlig trädgårdsinspiration du bjuder på! Nu önskar jag mig ju en egen trädgård ännu mer:))

  Ha en fin dag! Linda

  SvaraRadera
 4. Ser hur härligt ut som helst!

  SvaraRadera
 5. Vilka trädgårdar, jag blir kär. Sista bilden blev helt klart favorit och även dörren och muren. Så läckert.
  Hoppas allt är bra med dig,
  Kram Linda

  SvaraRadera
 6. Har sett den trädgården på flera bloggar i vår. Den får helt enkelt åka upp på min lista med trädgårdar att besöka.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails