tisdag 7 november 2017

Trädgårdssysslor i novemberJag brukar tycka att det är väldigt vemodigt på hösten när man vinterstäder trädgården och pausar trädgårdsarbetet i några månader. I år har jag dock lovat mig själv att unna mig trädgårdstid året runt. För trots att vi nu är en bit in i november finns det fortfarande många trädgårdssysslor som man kan ägna sig åt.

Nu är det exempelvis en perfekt tid att plocka in alla trädgårdsredskap och se över dem för lite extra vård. Rengör dem, olja in de delar som är i trä och sortera och organisera. Tänk vad härligt det känns när man plockar fram trädgårdsredskapen sedan i vår. 

Och på tal om trädgårdsredskap så är det faktiskt produkter som vi brukar sälja väldigt bra så här års. En vacker och gedigen spade eller grep är en perfekt julklapp till den trädgårdsintresserade. 
Ros - Queen of Sweden


Nu när det börjar bli allt kyligare utomhus är det god tid att förbereda rosorna inför vintern. Kupa med kompostjord, sand eller torra löv. 
Stamrosor tar jag in i källaren över vintern och vattnar på dem någon gång då och då. 

Så länge jorden är grävbar går det att plantera tulpanlökar. Nu är också en bra tid att fynda tulpanlökar.
På bilden ovan ser ni tulpansorten "Angelique" som är en fantastiskt vacker sort i olika pastellfärger. Längs hela terrassmuren har vi satt dessa tulpanlökar och de trivs väldigt bra där och blommar långt in på våren.


Det är inte bara trädgårdsredskap, känsliga växter och trädgårdsslangen som ska plockas in utan även alla de krukor som är känsliga för kyla. Dock kan det vara fint att fortfarande ha lite växter och krukor ute under vinter men då givetvis sådana som tål kylan. 
Missa exempelvis inte de vackra rottingkrukorna som vi har i webbutiken. Finns i 5 olika storlekar.


Den här mörka årstiden är det guld värt att få vara utomhus i ljuset och varför inte då passa på att vara några timmar ute i trädgården. Samla in material (kvistar, bär, mossa m.m.) och gör vackra kransar och vinterarrangemang. 
Rengör och fyll på med fågelmat, kolla igenom ljusslingor och annan utebelysning och tänd ljus och sätt i vackra lyktor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails