måndag 19 februari 2018

Fröså i februariUte faller snön just nu och det känns som att det är långt kvar till vi får njuta utav våren. Dock befinner vi oss fortfarande i februari så man kan inte begära för mycket. Men längtar man till trädgårdssäsongen så gör man... Dock kan vi glädjas åt att det nu är dags att starta odlingssäsongen inomhus.

Själv åkte jag iväg till plantskolan förra veckan för att inandas varm växthus-doft och välja några favoriter från fröhyllorna. Och det är ju inte det lättaste med tanke på det enormt stora utbudet som bjuds.Många utav de fröer som jag köpte sparas undan för sådd lite senare. Och för att inte göra samma misstag som så många år tidigare tänker jag denna gång lägga samtliga fröpåsar på samma ställe och ha lite ordning och reda. Och vad passar inte bättre än den här fantastiskt vackra fröburken som vi fått in i webbutiken?! Fröburken kommer från det engelska varumärket Burgon & Ball, ett företag som verkligen kan det där med trädgårdsarbete samt har fantastisk kvalité på sina produkter.
Men vad kan då frösås redan nu i februari? Vissa växter har en lång startsträcka och måste sås nu om de ska bli stora och blomma/ge skörd till sommaren. Exempel på sådana växter är jätteverbena, fröpelargoner, kronärtskocka samt chili. Förodla inomhus och sätt ut plantorna när risken för nattfrost är över.
När man sår i februari bör man tänka på att man behöver extra belysning då ljuset utifrån inte är tillräckligt så här års. Om de inte får tillräckligt med ljus blir fröplantorna veka och rangliga.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails