lördag 8 maj 2010

PilflätningVi påbörjade ett litet kryddland förra året som jag ska göra klart i sommar. Som kantskydd hade jag tänkt att ha flätad pil. Är det någon utav er som har sysslat med pilflätning? Själv så har jag aldrig gjort det tidigare så tips mottages tacksamt.
Jag har länge tänkt lära mig pilflätning så det ska bli roligt att äntligen sätta igång. Jag tror att kantskydd kan vara en bra sak att börja med. Vi får se hur det går. 

7 kommentarer:

 1. Hejsan :) vad roligt att jag hittade hit , en mycket fin blogg du har. Angående pilflätning kan jag själv inte mycket om men min granne där emot är en höjdare på det. Hon har gjort ett helt staket runt sin koloni med pilflätning. Hon sa att det tar mycket lång tid att göra det. Du måste använda rätt sorts pil och sen ska pinnarna ligga och dra i vatten i några dagar så att dem böjer sig lätt. Det är det enda jag vet i alla fall :)

  Lycka till med pilflätningen

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Det låter jättefint vännen, men jag har tyvärr ingen erfarenhet utav det.... Du får visa oss sen hur det blir! Lycka till! Kramis Therese

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Hittade hit via en annan blogg, Härligt
  pilflätning har jag inten erfarenhet av med ser fram emot att följa ditt....

  Ha det gott
  Anna

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du får en sköön söndag med vackert vårväder idag! Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Har aldrig provat själv, men det är säkert värt att prova!

  Jag hade tänkt mig en vit sidenklematis, 'Paul Farges' som har otroligt lång blommningstid att klättra i mina ställningar.

  Kram, Emma

  SvaraRadera
 6. Hoppas du haft en fin helg! Och resultatet av din pilflätning vill vi gärna se :-) Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig bild! Får mig också att vilja ha ett kryddland. Tyvärr är dock vår trädgård alldeles för liten för att rymma allt vi vill proppa i den.

  Latmasken Malin tänker ju direkt att det finns färdiga pilskydd att köpa... men egenflätade är ju såklart ännu finare och bättre!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails