måndag 16 maj 2011

Äppelblom


Det har blåst en del de senaste dagarna. Typiskt nu när äppelträden står i blom. Det gör ont inom mig när jag ser blommorna dala ner. Hinner verkligen bina göra sitt jobb?
Samma sak varje år. Jag tycker att blomningen går över för fort och varje höst står vi där med äpplen i överflöd. Att jag aldrig lär mig...Trädgårdsarbetet kom av sig sedan det blev lite svalare. Det syns på en gång. Maskrosorna envisas med att dyka upp och grönsakslandet är ännu inte i ordninggjort. Till helgen måste det bli av om vi nu ska kunna njuta och skörda i sommar.
Tur att vi har kryddlandet iallafall. Växterna trivs i det soliga och varma läget och de sköter sig själva.


För några veckor sedan hände allt på en gång. Trädgården exploderade av växter och färger. Nu när det blivit lite svalare har det stannat av lite grann och det känns skönt att växterna får vila lite.

10 kommentarer:

 1. Här är en till som aldrig lär sig men allt blommar ju tidigare än när vi var barn. Hm ja och blombladen regnar ner suck...Stor kram A

  SvaraRadera
 2. Oooh, så FINT ni har det i trädgården!!! Jag inser (igen) att vi inte har någon trädgård...:o

  Får njuta av andras...;)

  Kram
  Och visst har jag ändrat lite på sidan, kan inte låta bli...;)

  SvaraRadera
 3. Vilken ljuvlig tomt ni har. det gälelr att njuta av blomningen, den går över i en hast.

  Ha det fint

  SvaraRadera
 4. Härliga närbildor du har tagit. Inte en lerhög i sikte. ;-) Otroligt mysig framsida. Får inte nog av tulpaner. :-)

  SvaraRadera
 5. Alla dessa vackra blommande träd just nu, Magnolia, Äpple och körsbärs. Måste ju ha några av dessa träd i trädgården. I helgen blev det plantskolan men inget träd än så länge :) blev lite kär i silverpäronträdet. Kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Åhhh så ljuvligt ni har det!!! Här har rabarbern kommit upp ett par cm, å gräslöken knappt alls... men då har man nått att längta till... tur att alla årstider har just sin tjusning! KRAM

  SvaraRadera
 7. äppelblom är nog enligt mig den finaste blomman förutom magnolia trädets då :) skulle mer än gärna vilja plocka in några blommande grenar i vas här hemma, Synd att man inte har tillgång till ett träd bara

  Tävling hos mig om du är intresserad :)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder från er fina trädgård Jenny! :) Äppelblom ärvansinnigt vackert och iår känns det som om det har varit intensivare än vanligt. Allt går så fort nu och blommar över så snabbt så att det gäller att njuta medan tid är. De senaste dagarnas skyfall här nere i söder har inneburit att de flesta blommor har fallit av. Lite synd men som du säger så får vi ju hoppas att bina har hunnit göra sitt jobb. :)

  Visst är det lustigt det där, man längtar och väntar hela långa hösten och vintern tills det ska bli vår och man kan få sätta igång i trädgården. När våren sedan kommer blir man så stressad och känner att man inte alls hiner med att göra allt som man skulle vilja.

  Ni kommer att hinna Jenny. Trots flera veckor med rena rama sommaren är vi ju bara i mitten av maj. Det finns gott om tid kvar. Dessutom har ni ju haft och har en hel del annat att ta itu med denna vår. Både roliga och svåra saker. Det ni hinner med, det hinner ni med. Njut av det och strunta i resten.

  Ta hand om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Å vad härligt att träden blommar!!! Hoppas att några sitter kvar!

  Elina

  SvaraRadera
 10. Precis, jag tycker också det är skönt att naturen fått pausa lite och fått lite näring i form av vatten. Det behövdes verkligen!

  Härligt med äppelblom!
  Kram från Lotta

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails