onsdag 4 april 2012

Trädgårdsrunda


Jag och sonen gjorde i ordning ett litet fågelbad i går kväll. Man får göra vad man kan för att få lite färg i trädgården så här års. Dock är vi nog lite tidigt ute då nattens minusgrader förvandlade vattenbadet till en isbana istället :-) 


Annars är det som sagt var inte så mycket färg i vår trädgård just nu. Och inte blir det bättre att vi har lera istället för gräsmatta på stora delar utav vår trädgård. Men tack vare det fina vädret som varit hela mars så är åtminstone leran torr. Värre är det när man halkar omkring i gyttjan och katten springer in med leriga tassar flera gånger om dagen.


Här har vi en del utav trädgården som är helt omgjord sedan vi flyttade in. Tidigare var vår trädgård i ett plan, eller nja snarare en svagt lutande backe ner som gjorde trädgården och gräsmattan väldigt ojämn. Efter att vi dränerade om och grävde ut för ytterligare ett källarrum blev denna sida täckt av en stor lerhög. Vi har varit för snåla för att frakta bort leran så vi har istället gjort vår trädgård i olika nivåer. 
Stenmuren och den halvfärdiga trappen är ny sedan en vecka tillbaka. Nedanför trappen kommer vi att ha gräsmatta och en liten hörna för barnen. Området ovanför trappen (där det idag är jord) kommer att omslutas av avenbok och ett hav av blommor. Vi får se om det blir så eller om jag hinner ändra mig igen ;-)


Och här har jag min lilla klätterapa! Killen som aldrig kan vara still och som mer än gärna är ute i trädgården. Jag undrar så vad han sysselsätter sig med när han blir stor, kanske trädgårdsmästare?

2 kommentarer:

 1. Det är roligt att ha trädgårdsprojekt! Bara det inte blir övermäktigt... Jag älskar ju dock att gräva pch slita ute i trädgården bästa motionen (!) och så blir man så lycklig av lite skit under naglarna..*haha*...

  HA NU EN RIKTIGT FIN PÅSK JENNY!

  Kram Mariette

  SvaraRadera
 2. Kanske fåglarna tycker om att åka skridskor;)

  Vilken jättefin bild på din son!


  Kraaaam Pernilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails