torsdag 13 september 2012

Fabriken: Hall


Inspirations Fabriken är igång igen och första temat är HALL... 

Vad ska jag säga... den är liten och trång, ful och fallfärdig. Vattenskador i taket, halvmålen trappa, spegeldörrar som är förspikade med bruna skivor, trasiga väggar och rör sitter synliga utefter väggarna. Allt annat än välkomnande och mysigt med andra ord. Men ett roligt renoveringsprojekt där det liksom inte kan bli sämre på något sätt. 


Att ta några närbilder på detaljer går bra men några överblicksbilder klarar jag inte av att bjuda på. Men jag lovar att ni ska få se före och efter bilder sedan vid renovering. Och den där renoveringen kommer förhoppningsvis snart, kanske i höst eller vinter - vi får se.


Men när jag står där och fotar lägger jag märke till att vissa fula detaljer kanske inte är så fula ändå. De där rören som borde byggas in kanske inte är så himla tokiga. Jag börjar bli alltmer svag för mässingsfärgade detaljer och dessa rör och kopplingar har ju verkligen sin charm (Dock förstör de vita plaströren allt). Och den där tegelväggen som skymtar i bakgrunden får mig att längta efter en hel vägg med tegel. Vi hade en tegelvägg i vår förra bostad och jag saknar den verkligen.


Så sakta men säkert börjar vår hall bli färdig i huvudet och jag lånar den här bilden för inspiration och för att peppa min kära make (och hantverkare :)).  
9 kommentarer:

 1. Rören är ju riktigt snygga - jag föredrar mässing framför guld faktiskt. :-)

  SvaraRadera
 2. Tegelväggar är underskattade, varma och vackra är vad de är! Lycka till med renoveringen!

  SvaraRadera
 3. Kan vara bra att ta sig tid att fundera hur man vill ha det, när man ska renovera.
  Det blir nog fint på det sätt man vill ha, i längden då.

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 4. I min tvättstuga fick jag en hel hop med såna koppar-rör till bergvärmepumpen. Jag tycker det ser ut som ett mindre kärnkraftverk i tvättstugan, som skulle bli så fin... Men när jag ser dina vackra koppar-rör så kanske jag kan tänka om? ;)
  Lycka till med renovering!
  / Maria

  SvaraRadera
 5. Tegelvägg är ju så satans snyggt, det ger så mycket liv i ett rum, hoppas du får en sån i hallen ;)

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 6. Haha, jag känner igen det där! Ibland är det väl tur att man inte har så bråttom :) Det kan ju dyka upp fler och bättre idéer!

  Det var en underbar vägg ni hade!

  SvaraRadera
 7. Det kommer säkert att bli en snygg hall hos er med den snygga inspirationsbilden framför näsan på hantverkaren. Jag håller med dig om koppasrören, det är verkligen en snygg detalj. Tänk att man målade dom i samma färg som väggen för att dom inte skulle synas!
  Ha en skön helg! Anita

  SvaraRadera
 8. Hihi, precis vad jag tänkte direkt när jag såg kopparrören, de är ju vackra, ju! :) Tegelväggar är också så fina och ger sån karaktär och värme, så det tycker jag absolut att ni ska fundera på! De övriga detaljerna i er hall var fina också! ;) Ha en fin fredag! Kram Madeleine

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails