torsdag 23 maj 2013

Äppelblom


Veckans tema på Inspirations Fabriken är "utsidan" och därför blev det en trädgårdsrunda med kameran. Bra tajming med tanke på att äppelträden blommar just nu och att det under senaste veckan har exploderat av grönska.


Här är två utav våra äppelträd varav den största har riktigt mycket blommor i år. Äppelträden är av sorten Belle De Boskoop och har levererat mängder av äpplen i stort sett varje år. Ett pålitligt träd med andra ord, och en riktigt fin sort att använda till cider och gelé. 
De övriga äppelträden är inte helt överfyllda med blommor i år och tur är väl kanske det, för det brukar bli mycket äpplen att ta hand om ändå på hösten.
Förra året byggde vi upp en stenmur då vi gick från en sluttande trädgård till en trädgård med nivåskillnader. Ovanför stenmuren planterade vi avenbok och innanför den ska gräs och blommor få växa hur de vill. En vild del mitt bland alla andra ordnade rabatter. Ser fram emot när avenboken ger en tät grön vägg och man kan sitta där i vår mini-sommaräng och bara vara.


Alla avenboks-plantor klarade vintern i alla fall och det var ju skönt. Nu får vi se hur mycket de hinner växa på sig under den här sommaren.


Och här har vi en början på vad som är tänkt som en sommar/vår äng. Just nu blommar gullviva, pärlhyacint, kungsängslilja och påskliljor. 


Och så har vi ju vårt grönsaksland som nu är jordförbättrat. Potatisen är satt och sedan är det dags för övriga grönsaker. Får se vad det blir i år, morötter är i alla fal beställt från sonen.


6 kommentarer:

 1. Oj, det verkar som om du bor en bit längre ner i landet än jag. Våra äppelträn har bara fått små, små rosa knoppar. Vacker stenmur ni har gjort!

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det! Så vackert med äppelblom. Stenmuren är så charmig.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! Vi har inte kommit lika långt här, inga äppelblommor än.

  SvaraRadera
 4. Men så fint! Visst är det fint nu när äppelträden blommar. Vårt är helt vitt av blommor just nu. Kram

  SvaraRadera
 5. Supervackert. Första bilden andas barnen i bullerbyn hela vägen hem till min soffa!

  SvaraRadera
 6. Så vackert med blommor i gräsmattan! Magnus är gräsklippar-hitler så mina tusenskönor ryker direkt tyvärr :)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails