tisdag 11 juni 2013

Skåne del 1: Arild


Jag och min man brukar säga att om vi någon gång ska flytta så blir det till Skåne. Och helgens resa till Skåne har knappast fått oss att ändra åsikt, tvärtom. Vi har bilat fram på små vägar med sikte mot olika trädgårdar som var med i Trädgårdsrundan och var vi än styrde bilen var det "Åhhhh" och "Wow". 
Vilken växtlighet det är där nere och vilket trädgårdsintresse det är i varenda trädgård, imponerande!


Efter lunch i Båstad och ett antal trädgårdsbesök kom vi till Arild där vi bodde första natten. Vilket ställe! Om man vill ha lugn och ro ett par dagar och omge sig med de vackraste husen, trädgårdar och natur så är det här det rätta stället. Hit kommer vi garanterat åka igen och då får det även bli ett besök på Arilds Vingård.


Här är utsikten från en utav våra balkonger (ja, det var faktiskt två balkonger till hotellrummet). Magiskt också att vakna till havsutsikt på morgonen!Vi tog en långpromenad genom den kuperade byn innan det var dags för kvällsmiddagen.Vi gluttar över staket och häckar och inspireras minst lika mycket här som i de öppna trädgårdarna som vi varit i tidigare på dagen.


En utav de saker som vi blev riktigt avundssjuka på i de trädgårdar vi var i var storleken på tomterna och husen. Vilken dröm att ha ett bostadshus med tillhörande lada, växthus och förråd. En del hade gårdsbutik, andra ateljéer och en hade bageri med de godaste bullarna jag ätit på länge. Och att dessutom ha en stor tomt där man kan förverkliga sina trädgårdsdrömmar...ja vad ska jag säga, för oss är det en dröm att bo så här!I den här trädgården hade mina barn trivts. Det fanns höns, pool, trädkoja, studsmatta och roliga gångar att utforska. 


Den här idéen blev jag lite kär i. Gillar sådana här typer utav kranar och att dessutom ha den infälld i en stentunna var riktigt snyggt!


Ja, det var dag ett utav vår Skåne-resa. Mer bilder kommer framöver... 

9 kommentarer:

 1. Visst är Arild vackert. Vilka härliga bilder, Jenny. :-)

  SvaraRadera
 2. Mmm visst är det ljuvligt i Skåne och det bästa är att det finns små vägar precis överallt och avstånden är inte så långa. Förstår att ni har haft det skönt. Må gott
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ser fantastiskt fint ut! :-)

  SvaraRadera
 4. Vad vackert det ser ut i Arild! Skåne är himla fint:)

  SvaraRadera
 5. Så härliga bilder och så mysigt ni har haft. Vi få nog ta en utflykt till Arild snart, alldeles för länge sedan, trots att vi bor i Helsingborg. Det kanske är för nära, då blir det inte av. Ha en bra dag!
  Kram Annette

  SvaraRadera
 6. Så trevligt det såg ut. Nu är jag inte sugen på att flytta till Skåne men jag är väldigt sugen på att åka dit en sväng på semestern och bo på något litet ställe (Arild kanske :)) och åka runt och leta lite härliga loppisar och gårdsbutiker... Men karln är inte supersugen, får försöka övertala med hjälp av dina bilder.

  Hoppas du har en underbar kväll.

  SvaraRadera
 7. Men åh. Ni har ju varit i våra trakter. :) Visst är Skåne underbart?
  Vackra bilder som alltid. Lovely!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Hamnade på din blogg av en slump, via Pinterest, där jag satt och tittade på ett snyggt pilstaket. Tänkte att vad konstigt dom har ju samma grind som vi. Sen såg jag att det ju var hos mig du tagit kortet. Vi bor i den kringbyggda gården vi Grevie kyrka. Hoppas att du hade en trevlig tur och du är välkommen i år igen och då får du gärna komma fram och hälsa om du känner för det. Alltid roligt att se sin trädgård genom någon annans kameralins.
  Hälsningar Ellan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så roligt, världen är allt bra liten ibland :)
   Det var fantastiskt roligt och inspirerande med Trädgårdsrundan och vi kommer garanterat att återkomma!

   Ha dé fint!
   /Jenny

   Radera

Related Posts with Thumbnails