fredag 27 juni 2014

GrännaDagarna rullar på med en väldig fart just nu. Senaste veckan har vi varit uppe i hemstaden Gävle för att fira midsommar för att sedan åka hemåt och starta upp rean. I tisdags satte vi oss i bilen igen för att se vad Gränna hade att visa upp. Efter ett par timmar i bilen kändes det skönt med en långpromenad genom staden och ner mot hamnen. Riktigt vacker liten stad som kryllade av turister.
Jobbet kallar även om det är semester men vi kan inte klaga när det är sådan här vacker arbetsmiljö. Vi valde att stanna på hotellet "Amalias hus" vilket var ett helt underbart hotell. Här bakade änkan Amalia Eriksson världens första polkagris 1859. Rummen är nu inredda i 1700-tals stil med kakelugn, vackra möbler och underbara tapeter.Hotellrummen låg i söta små trähus som låg runt en liten innergård och en vacker trädgård.
Väldigt mysigt och det var en dröm för mig som älskar gamla trähus, gatlyktor och kullerstensgator.
Det fanns gott om sittplatser ute och på kvällen tände de lyktor och fransk musik spelades i trädgårdens högtalare. Kan tänka mig att detta ställe är väldigt vackert även på vintern.
Nu är vi hemma igen och jobbar ikapp lite inför nästa utflykt. 

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt att ni valde att ta ett stopp i Gränna, där är det jättefint, helst på sommaren:) Amalias hus ser också jättefint ut! Ha det gott kram från Maria

    SvaraRadera
  2. Gränna är så vackert. Där händer det att vi tar paus på vägen upp mot våra Stockholmsbesök. Kram Anita

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails