söndag 4 januari 2015

Vandring på Koön


På Koön, intill Marstrand, finns det några olika vandringsleder som invigdes för ett par år sedan. Vi har aldrig varit där men idag kände vi att just den här dagen nog var den perfekta dagen att utforska en utav dessa leder. 

Med en ryggsäck full av fika och en stor portion av självförtroende gav vi oss på den längsta och den mest kuperade leden vilket visade sig, för en gång skull, vara ett bra beslut. Det är alltid svårt att veta vad barnen orkar med (och även vad man själv orkar med för den delen!) men de små liven är ju alltid starkare än vad man tror. Och är det en tillräckligt rolig väg man går så glömmer de bort kilometrarna. 


Det var minst sagt en varierad terräng med små grusvägar, bergsvandring, flytbryggor och höga trätrappor uppför klipporna. Barnen älskade det verkligen och klättrade i berg som små bergsgetter och hoppade över små skrevor så att man själv fick hjärtat i halsgropen. 
Själv njöt jag till fullo av murgrönan som skapade en grön oas. Vilka vårkänslor den här dagen bjöd på!


Turen uppför klipporna var verkligen värd sina steg då utsikten var helt underbar.


Kanoner och andra minnen från Kalla kriget imponerade på sonen.

Det här var nog ett utav mina löften inför det här året; att fortsätta göra små utflykter även på vintern. Vi gör dem gärna på somrarna men det är nästan den här tiden på året man behöver det som mest.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails