onsdag 18 april 2018

Inspiration till studentdukning

Foto: via Pinterest


Det är bara några veckor kvar till den härliga tid då det firas student och skolavslutningar runtom i landet. För er som har en student i huset kanske planeringen inför studentmottagningen och studentfesten är i full gång. Se till att vara ute i god tid, det är en stor dag för er student som nu äntligen tar ett stort kliv in i vuxenlivet. 

Duka upp till fest med de klassiska färgerna blått & gult, vitt eller lite mer stilrent i guld eller silver. Färgerna spelar egentligen inte någon roll men att hålla sig till ett tema kan vara fint och håller ihop dukningen på ett vackert sätt.
Duka med pom poms, ballonger och girlanger. Det är ett enkelt och vackert sätt att få det fint och dekorativt. Många utav pappersdekorationerna kan dessutom användas om och om igen vilket kan vara användbart både till nationaldagsfirande och midsommar.

Foto: lovethispic.com


Det är dumt att låta gästerna gå törstiga. För att du själv ska få lite tid över att äta är det bra att ha en dryckesstation där gästerna själv kan ta det som passar.
Bjuder du på exempelvis läskande bål eller lemonad kan det vara en bra idé att servera dem i praktiska kranburkar.


Foto: via Pinterest


Och vill man ha öl kan man anordna en isande ölbar. Har man turen på sin sida vad gäller vädret och kan ha studentmottagningen utomhus kan man exempelvis servera ölen i en skottkärra full med is. Här gäller det att ladda upp riktigt ordentligt med is innan!


Foto: via Pinterest


Och på tal om självservering så är det väldigt praktiskt att en sådan här dag bjuda på buffé eller smörgåstårta. Gäster kommer och går och maten ska kunna avnjutas i olika omgångar.

Det finns många vackra papperstallrikar om man vill gå den enkla och praktiska vägen men vill man hellre ha riktigt porslin och glas kan det vara bra att inventera sitt porslin i god tid innan. Låna av vänner och familj, udda tallrikar och glas blir bara vackert på en dukning.


Foto: via Pinterest


Vädret är ju tyvärr inget att lita på i vårt land så att gardera sig med ett tält kan vara på sin plats om det nu är så att man inte har plats att sitta inomhus. Tältet dekorerar du fint med lanternor, pom poms, ballonger och ljusslingor.
Låt fantasin flöda då du gör din dukning. Gå ut på en äng och plocka blommor, använd gamla konservburkar eller glasburkar som vaser eller varför inte använda ett knäckebröd som ljusfat... 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails