torsdag 13 september 2018

Barnrum - tips och inspirationFinns det något roligare än att inreda barnrum? Här kan man ta ut svängarna lite extra och låta fantasin flöda. Fråga era barn vad de har för önskemål och kom gemensamt fram till hur det ska se ut i deras rum.
Det finns inspiration i massor och det kanske inte är helt lätt att bestämma sig för vad man själv tycker är allra finast. En bra start kan vara att bestämma sig för vilken färg man vill inreda rummet i. Kombinera gärna flera olika färger där några utav färgerna går i liknande nyanser samt ha någon färg som bryter av helt. Ett tips är att ha möbler i neutrala färger samt inredningsdetaljer och väggar i lite mer vågade färger. För det är ju trots allt så att i takt med att barnet växer så ändras troligtvis favoritfärger och det blir då enklare (och billigare) att ändra i barnets rum. 

Ett barnrum ska ju också vara praktiskt och gärna innehålla mycket förvaring till leksaker, böcker, kläder m.m. Kombinera gamla trälådor med nya vackra förvaringsaskar. Med många smarta förvaringslösningar finns det mer plats till lekyta.

Barn brukar också tycka att det är mysigt att ha en koja att krypa in i, en kuddhörna och mysa i eller en härlig sänghimmel över sin säng eller lekhörna. Textilier, som i det här fallet är en sänghimmel ger en ombonad känsla. 
Att blanda nytt och gammalt ger en härlig känsla i ett rum. Gå på loppis. Kanske du hittar vackra tavelramar, i det här fallet har man valt att spraymåla ramarna i samma färg för att få ett enhetligt intryck. Lämna tavlorna tomma som i det här fallet eller rama in barnets egna alster.


Försök att undvika plast i ditt hem och då framförallt i barnrummet. Det finns många vackra och roliga leksaker i trä att välja bland. Exempelvis dessa underbara barninstrument.

Precis som i alla andra rum i ditt hem är belysningen i ett barnrum viktig. Ha allmänbelysning i form utav en taklampa, arbetsbelysning för läsning och pyssel samt gärna en nattlampa som ger trygghet på natten.


Produkterna på bilderna kommer från det svenska varumärket Jabadabado. Samtliga produkter från dem finns att se här>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails