onsdag 28 november 2018

Hållbara julklapparGe bort en julklapp med extra kärlek och tanke. Produkterna från Iris Hantverk är handgjorda och tillverkas mestadels i naturmaterial.
Köper man ett sopset från Iris Hantverk har man en borste i många år framöver. Hållbarhet är den röda tråden genom hela Iris Hantverks sortiment.
Shyness är en annan svensk leverantör som vi har i webbutiken. Även denna leverantör har en extra tanke kring hållbarhet och miljön. Shyness delar in hållbarhetsarbetet i tre steg: design och produktutveckling, förpackningar samt tillverkning.
Textilierna från Shyness har en tidlös design och det kombinerat med naturmaterial i hög kvalité gör att det här är textilier som man kan använda om och om igen många år framöver.
Samtliga textilier tillverkas inom EU. Bäddtextilierna framställs framförallt i Baltikum vilket leder till korta transporter samt att Shyness kan ha nära dialog med producenterna för att minska energiförbrukningen. Textilierna i bomull och linne är OEKO-TEX certifierade som säkerställer att produkten är fri från kemikalier som är skadliga för människan.
Minst lika viktigt är det att tänka till kring julklapparna till barnen. Köp inte leksaker i överflöd och tänk på att de saker du köper ska vara i naturliga och hållbara material.
Vår svenska leverantör Jabadabado har fina leksaker samt barnmöbler i trä som håller för massor av lek och bus.
För den trädgårdsintresserade kan vi varmt rekommendera produkterna från det engelska varumärket Burgon & Ball. Från dem har vi trädgårdsredskap i mycket hög kvalité som har så hög hållbarhet att de har livstidsgaranti på sina redskap. Redskapen är tillverkade i FSC-certifierad trä.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails