torsdag 15 november 2018

Skapa julstämning i sovrummetFörsta advent närmar sig med stormsteg och det är hög tid att skapa julstämning i ditt hem. I köket åker de röda kökshanddukarna fram i sällskap med några hyacinter, i vardagsrummet pryds soffan med röda prydnadskuddar och i matsalen strålar den vackra julduken ikapp med julstjärnorna i fönstret. Men sovrummet då? Det är ett rum som ofta glöms bort när hemmet ska juldekorernas trots att vi ägnar många utav dygnets timmar i detta rum. 


Några tips på hur du skapar julstämning i ditt sovrum:

- Bäddtextilier. På vintern har vi ett stort behov att göra det mysigt inomhus och det här är den perfekta tiden på året för att frossa i textilier. Bädda din säng med ljuvliga påslakan och örngott. Kosta på dig ett bäddset med fin kvalité så har man nytta av det i många år framöver.

- Prydnadskuddar. Prydnadskuddar i matchande färger till bäddtextilierna är pricken över i:et till en vacker bäddning. 

- Skinnfällar. Mjuka mattor och sköna fällar hör vintern till. Det finns inget bättre än att borra ner fötterna i en gosig matta på morgonen. 

- Ljusslingor och doftljus. Denna mörka årstid är det givetvis viktigt att satsa lite extra på belysning. Den perfekta julstämningen skapar man med ljusslingor och ljus. Ett doftljus på sängbordet medan man bläddrar i morgontidningen är en rogivande start på dagen.

- Gå all-in på grönskan till jul! Sätt några grankvistar i en vas, böj till gröna kvistar till kransar och häng upp på väggen eller i fönstret. Lite mossa eller gröna blad i en ljusstake. Sätt en bukett med röda amaryllis på ditt sängbord eller några kvistar i en vas.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails