måndag 28 januari 2019

Inredningstrender 2019 - på vårt eget vis!
Så vad kan vi då förvänta oss att se för inredningstrender 2019? Experterna pratar om 90-tal, glasbord, svampmålade väggar, sammet, accentfärgen gul i alla dess nyanser, marmorerade mönster, djuriska tryck, mattan som statement osv osv.

Själv så skulle jag nog ändå vilja säga att det trendigaste just nu är att inte prata trender utan istället prata om hållbarhet och långsiktighet. Den stora klimatkrisen som vi nu befinner oss i avspeglar sig nu även inom heminredningen och ett helt nytt tänk hos både leverantörer och oss återförsäljare. Vi på Hemlängtan kommer att jobba mycket med just detta framöver. Det finns mycket att jobba med, och vi får ta ett steg i taget. Vår arbetsprocess kring detta kommer ni att kunna följa här på bloggen.
Men låt oss nu och titta lite snabbt på de vårnyheter som våra leverantörer har.
Naturmaterial som rotting och bambu dominerar stort. Dessa material finns både inom förvaringskorgar, stolar, sänggavlar, lampor m.m. De är vackra att kombinera med andra färger och material samt är ett hållbart material som håller i många år framöver.

Vi slår ett stort slag för eftertänksamhet i sina köp. Tänk efter vad som är viktigt för dig och låt det spegla ditt hem. På så vis får du ett hem som du kommer att trivas i en längre tid än om du lyssnar på experternas tolkningar av inredningstrender.
Själv klappar mitt hjärta lite extra för växter och trädgård. Jag försöker att återspegla detta i min inredning med mycket växter, tavlor i naturmotiv, många fönster för att få en närhet till trädgården samt speglar som reflekterar ljuset.
Så, lyssna till dig själv och tänk nog igenom dina inköp och prioritera kvalitén i de saker som du köper. Vi har exempelvis sängtextilier från vår svenska leverantör Shyness som enbart har OEKO-TEX certifierade textilier (bomull och linne). Textilierna finns i klassiska mönster som är mycket vackra att kombinera med varandra och känns moderna många år framöver.
Evighetsbuketten är en utav 2019-års inredningstrender som jag faktiskt vill slå ett extra slag för. Det är många som skämmer bort sig själv med en vacker blomsterbukett på fredagar. Förhoppningarna är att den ska hålla sig fin över hela helgen men kanske inte så mycket mer än så... 
Tur för plånboken att evighetsbuketten blivit så populär! Exempel på blommor som kan ingå i en evighetsbukett är eucalyptus, pampagräs eller annat högt gräs, vallmofrökapslar, hortensia och brudslöja.
På tal om blommor så är den populäraste inredningsdetaljen just nu gröna växter och därmed även krukor i alla dess slag. Kombinera växter med olika bladverk och storlekar i en grupp. Eller varför inte ha en växt ståendes ensam i all sin enkelhet?
Växterna är inte bara en fröjd för ögat utan förbättrar även inomhusluften.
I linje med att det inte ska vara så mycket slit och släng är det nu även helt rätt att blanda träslag, material och färger lite hur man vill. Allt ska inte vara så perfekt och blandningen bidrar också till en mer personlig inredning. Så följ ditt eget hjärta och ha ett fantastiskt fint inredningsår 2019!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails