fredag 3 maj 2019

Välj rätt utemöbler

Serien LILY har en vacker och nätt design i rotting. Dessa möbler har en skön sittkomfort och passar bra som loungemöbler. Möblerna passar lika bra inomhus som utomhus. Tänk dock på att ha dessa möbler ska skyddas från regn och fukt om de står utomhus. 


Det är inte lätt att välja trädgårdsmöbler. Med dagens enormt stora utbud är det lätt att få beslutsångest eller bli osäker på vilken typ av möbel som är bäst för sin uteplats. Innan du gör ditt köp bör du tänka igenom vilken funktion dina möbler ska ha, komforten på möblerna samt vilken typ av underhållsarbete som du är beredd att lägga på dina möbler.
Gungstolen ANTONIO är en underbar gungstol i bambu. Har man en lite större trädgård kan det vara bra att ha sittplatser på fler än en plats. En frukostplats i morgonsolen, en matgrupp nära huset/köket och varför inte en skön stol (exempelvis gungstol) för avkoppling. 

Gungstolen är tillverkad i bambu vilket är ett miljövänligt val av material. Bambu är snabbväxande och finns i stora mängder i subtropiska områden. På bara 1-5 år kan bambu bli upp till 50 meter högt. 
Om man har en bambumöbel utomhus kommer den att bli grå med tiden. Torka av din möbel med en lätt fuktad trasa vid behov. Det finns speciell bambuolja som gör att möbeln håller sig vacker i många år. På vinter måste bambumöbler plockas in.
Loungestolen och pallen MUNDO är tillverkad i stål samt polyester och tål att stå framme i fukt utomhus. Stolen är fantastiskt skön att sitt i och passar utmärkt på en plats för avkoppling. 

Bjuds vi på en varm och solig sommar passar vi gärna på att sitta utomhus så mycket som möjligt. Trädgårdsmöblerna ska vara sköna att sitta i en längre stund. I en trädgårdsstol vill man gärna ha stöd för både rygg och ben. Möbelns komfort kan se olika ut beroende på hur man själv ser ut. Din längd gör kanske att armstöden inte har rätt höjd och därmed är det svårt att sitta avslappnat i stolen. Titta därför lite extra på måtten på möblerna. Har man en favoritstol hemma kan man exempelvis jämföra måtten med denna.
De stilrena stolarna FLORENS är tillverkade i stål och kan stå utomhus i alla väder. 

Vid köp av trädgårdsmöbler bör du lägga märke till möbelns material och vilken typ av underhållningsarbete som den kräver. Det finns underhållningsfria utemöbler som inte alls kräver mycket. Men kanske tycker du att det där träbordet är väldigt mycket finare och värd att lägga några timmar om året på att olja. Dessutom är vissa material känsliga att stå framme i regn och fukt och passar därför bättre att stå i skyddat läge eller inne i ett uterum.
Vid inköp av möbler är det bra att tänka igenom vad du ska ha dina trädgårdsmöbler till. Ska du kunna sitta och äta vid dina möbler, är det här du tar ditt eftermiddagskaffe eller är du ute efter en möbelgrupp där du kan sitta i timmar och njuta av långa sommarkvällar? Dessutom bör man fundera över om dessa möbler kan stå framme på sin plats hela sommaren eller om det är mer passande med en stapelbar stol eller till och med möbler som kan fällas ihop och ställas undan om man har mindre plats. Ska du köpa en matgrupp kan det dessutom vara praktiskt att se om dina stolar kan skjutas under bordet för att ge mer plats när det inte används.

På bilden ovan ser du den snygga och praktiska möbelgruppen bestående av ihopfällbara bord och bänkar. Passar lika bra inomhus som utomhus och är enkla att ställas undan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails